Bursdagsjente & gulrotkake

I dag fyller jeg 26 år! På den store dagen min har jeg selvsagt lyst på kake, og nettopp denne bursdagen var det gulrotkake som fristet mest. Det er en av de beste kakene jeg vet av, og derfor passer det perfekt at jeg kommer med en sunnere oppskrift på gulrotkake på denne fine dagen Denne oppskriften smaker ikke bare godt, men gir masse god og riktig næring samtidig. Det du trenger er følgende:

3 egg

2 ss sukrin gold

1 ss sukrin+

350 g gresk yoghurt

4 ss havremel

2 ss fiberfin (kan erstattes med andre typer mel)

1 ts ekte vaniljepulver (kan erstattes med noen dråper vaniljestevia)

2 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

1 stor gulrot, ca 250 gram

Pisk eggene sammen med sukrinet. Rasp gulrot og tilsett alle de andre ingrediensene. Fordel kakerøra i en liten springform, og sett den i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. La den avkjøle seg på rist før du legger på glasueren. Den har jeg laget en en boks Philadelphia light,  4 ss sukrinmelis og en ts vann. Dette piskes sammen og fordeles over kaken, gjerne med litt ekstra gulrot på toppen.



Denne kaken var faktisk utrolig god, virkelig saftig og full av smak. Jeg blir forundret om det er igjen et stykke til i morgen! Nå skal jeg bare slappe av og nyte kvelden med kjæresten og familien, hurra for meg ♥

13 kommentarer

Siste innlegg