Tikka Masala med sunnere nanbrød

I morgen er det lillelørdag, og kanskje har du tenkt å lage noe ekstra godt? Her kommer i allefall et supert tips fra min side, hjemmelaget Tikka Masala med sunnere nanbrød. Tikka Masala er vel en rett de aller fleste liker, selv når den kommer ferdig fra Toro. Å lage den selv er ikke bare mye bedre, men også sunnere og faktisk ikke vanskelig i det hele tatt. Her kommer oppskriften, slik at du har tid til å handle inn de riktige ingrediensene og kan kose deg med denne fantastiske retten du også.  

¨

Det første du må gjøre er å marinere kyllingfilet. Gjerne gjør dette dagen i forveien, eller om morgenen før du skal servere slik at smaken får trekt godt inn. Skjær opp kyllingfilet i biter, til denne oppskiften kan du gjerne bruke mellom 650-800 gram kyllingfilet. Bruk følgende ingredienser til marinaden:

1 dl yoghurt naturell

2 fedd revet hvitløk

1 ss fersk revet ingefær

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

3 ts tandoori masala

2 ts koriander

Ferdig marinert legger du blandingen i ildfastform, og stek midt i ovnen på ca. 225 grader i 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen som det hele skal ligge i.

1 boks hermetiske tomater

2 ss olje

1 ss lettere creme fraiche

1 ss smør

1 fedd revet hvitløk

1 ss revet ingefær

2 ts koriander

La alle ingrediensene putre i ca. 5 minutter og rør godt sammen. Deretter tilsetter du de ferdigstekte kyllingfiletene og la retten trekke nye i 5-10 minutter eller til kyllingfiletene er gjennomstekte. Som tilbehør brukte vi salat, ris og cashewnøtter – men for å sette prikken over i’en på denne retten serverer du også med nanbrød. Disse kan du kjøpe i butikken, ellers kan du lage en sunnere versjon selv. Jeg ble veldig inspirert av Funksjonell Mat sin oppskrift som du finner her.

2 dl melk

1 pk fersk gjær

3 ss sukrin

2,5 dl yoghurt naturell

250 g havremel

250 g hvetemel

100 g fiberfin

2 ss olje

1 ts salt

1 ts bakepulver

Varm melken slik at den blir lunken, og tilsett gjær og sukrin og bland ut. I en annen bolle blander du alt det tørre, for du tilsetter olje, yoghurt og gjærblandingen som du elter godt sammen. Hell 1-2 ss olje over deigen og la den heve i ca. 1 time på et lunt sted. Ferdig hevet deler du deigen i 10-12 små baller som du kjevler ut. Legg på bakepapir og stek øverst på ovnen i ca. 5 minutter, før du tar brettet raskt ut, snur brødene og topper med litt olje og hakket hvitløk før du steker i ytterligere to til tre minutter.

Deretter er det bare å nyte, jeg vil anbefale å være veldig sulten når du serverer denne retten. Det er nemlig magisk godt, faktisk er det noe av det beste jeg har spist på lang tid. Om du lager det på lillelørdag eller venter til helgen får være opp til deg, så lenge du faktisk prøver denne retten! Velbekomme 🙂


16 kommentarer
  1. Det så kjempe godt ut!! Jeg elsker Tikka Masala 🙂
   Du stekte ikke kyllingfilet noe i stekepanna før du la det i ildfast form i ovnen? Hehe. Jeg er ingen bra kokk 🙂

  2. Hva er vits med gjær når du ikke bruker mel som har mulighet til å heve? Havremel inneholder ikke gluten, og det er gluten som reagerer med å heve i kontakt med gjær;) Ville heller brukt bakepulver som faktisk har en virkning i denne oppskriften.

  3. Hei! Du er en skikkelig inspirasjon, det skal du ha!
   Jeg lurte på om du har noen tips til oss som trener mye, og vil gå ned i vekt?
   Jeg synes det er få som skriver om akkurat det i dag, er litt vanskelig å finne ut hva man egentlig bør få i seg. På den ene siden er folk som er veldig nøye på å spise mager mat, og ikke få i seg så mye kcal. På den andre siden er folk som trener masse, og derfor trenger en del mat i løpet av en dag, for å å få energi til treningen og næring til muskler osv. Jeg trener ca 5-6 dager i uken, og trenger da så klart mer mat enn en som trener kanskje to dager i uken. Men jeg skjønner jo at jeg ikke kan lasse ned med masse frukt, havregryn, nøtter og cottage cheese i hvert måltid, for da blir det fort mye kcal… Blir litt forvirret opp i alt dette! Takk på forhånd 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg