Gresskar cookies

Disse ble så gode! Store, saftige og søte cookies med digg konsistens. Det er så gøy å teste ut nye oppskrifter, i allefall når det går like bra som planlagt. Disse stiller søtsuget på en god måte, og er virkelig en treat  kan nyte med god samvittighet. Gresskar er faktisk ekstremt allsidig, og kan brukes til det meste. Rått minner smaken om rå søtpotet, men når det brukes i mat gir det en søt og god smak. Det kan kokes, stekes, brukes i supper og stuinger – eller brukes i bakst som jeg har gjort her. Gresskar er kalorifatting og inneholder bare 20 kalorier per 100 gram, samt at det er svært fiberrikt og inneholder betakaroten. Altså er det bare å tilsette mer gresskar i matlagingen! Jeg kjøper mine på Meny, der har de godt utvalg av frukt og grønt. Oppskriften på disse kjeksene ser slik ut:

300 g gresskar

1 egg

2 toppede ss peanøttsmør

150 mager vaniljekesam

3 ss mandelmel

4 ss sukrin

 1 ts kardemomme

2 ts kanel

1 ts bakepulver

50 g hakkede nøtter

Skjær opp gresskar i biter og sett i mikrobølgeovn i 5 minutter eller kok til det er mykt. Mos med stavmikser til det er fritt for klumper og tilsett resten av ingrediensene. Jeg hakket mandler og hadde i, men du kan fint velge andre nøtter eller sukkerfri sjokolade. Bland alt godt sammen, og bruk to spiseskjeer til å forme til kjeks du legger på bakepapir. Sett i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter, til kjeksene blir gyldne rundt kantene. La de avkjøle seg på rist før du hiver innpå.


Myke, ferske og smakfull kjeks som er fulle av sunne ingredienser – akkurat som jeg liker det! Perfekt som sunn kos på en lillelørdag. Frister det ikke med kjeks, så kan du kanskje ta en titt på muffins-oppskriften min med gresskar? Du finner den ved å trykke på bildet under!

6 kommentarer
    1. Hei!
      Du har nevnt at du har tenkt opp på scenen igjen denne våren, hvilken klasse har du tenkt til å stille i?
      Klem

    2. Hei!
      Jeg forsøkte å lage disse gresskarcookiene, men min røre ble veldig løs/flytende. Har du noen ide hvorfor det ble sånn?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg