hits

Meatless monday: stpotet med linser og blost

Fylt stpotet er utrolig godt, faktisk er det noe av det beste jeg vet. Du kan fylle nesten fylle den med akkurat hva du nsker, det blir jo godt uansett! I dag er det mandag, og jeg bestemte meg for ha en kjttfri dag i dag. Stpoteten min ble derfor fylt med linser og mye annet godt, ikke vr redd for prve dere frem med ulike smakskombinasjoner. Fremgangsmten ser slik ut:

  • Vask og prikk hele stpoteten med gaffel. Bak i ovnen 200 grader i ca 30 minutter, eller sett i mikroblgeovn i ca 10-15 minutter. La de avkjle seg og skrap ut fyllet.
  • Renn vannet av en boks rde linser, fr du blander inn to ss pesto, litt mais og strimlet grnnkl.
  • Fyll stpoten med blandingen, topp med blost og sett inn i ovnen igjen i ca 10 minutter til osten har smeltet.





Dette er den frste gangen jeg har prvd retten med blost, og det ble kjempegodt! Det er kanskje ikke alle som er glad i blost, men den kan fint byttes ut med geitost eller vanlig hvitost. bruke en litt kraftigere ost gir retten ekstra god smak, s ikke vr redd for prve! Om varianten over ikke frister - s kanskje noen av de under gjr det?

Fylt stpotet med rde linser og geiost finner du her.


Fylt stpotet med kylling, spekeskinke og mozarella finner du her.

Fylt stpotet med karbonadedeig finner du her.


Det var dagens middaginspirasjon fra meg - n skal jeg komme meg ut p en lpetur! nsker dere en super start p uka :)

5 kommentarer

Nok en spennende oppskrift! Har lagret en bunke med dine oppskrifter som str i prve-k ;) Fylt stpotet med karbonadedeig skal testes til middag allerede i dag! :D

Kos deg ute i solen! Skal selv ut g tur med hundene n :)

Men du tar ikke med det du skraper ut fra stpoteten i blandingen, eller? :)

L: nei, det bruker jeg til andre ting senere! Stpotet-mos, pannekaker osv :)

kan man spise skallet p en stpotet? :)

Anonym: ja, jeg gjr det hele tiden :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat