Meatless monday: søtpotet med linser og blåost

Fylt søtpotet er utrolig godt, faktisk er det noe av det beste jeg vet. Du kan fylle nesten fylle den med akkurat hva du ønsker, det blir jo godt uansett! I dag er det mandag, og jeg bestemte meg for å ha en kjøttfri dag i dag. Søtpoteten min ble derfor fylt med linser og mye annet godt, ikke vær redd for å prøve dere frem med ulike smakskombinasjoner. Fremgangsmåten ser slik ut:

  • Vask og prikk hele søtpoteten med gaffel. Bak i ovnen å 200 grader i ca 30 minutter, eller sett i mikrobølgeovn i ca 10-15 minutter. La de avkjøle seg og skrap ut fyllet.
  • Renn vannet av en boks røde linser, før du blander inn to ss pesto, litt mais og strimlet grønnkål.
  • Fyll søtpoten med blandingen, topp med blåost og sett inn i ovnen igjen i ca 10 minutter til osten har smeltet.





Dette er den første gangen jeg har prøvd retten med blåost, og det ble kjempegodt! Det er kanskje ikke alle som er glad i blåost, men den kan fint byttes ut med geitost eller vanlig hvitost. Å bruke en litt kraftigere ost gir retten ekstra god smak, så ikke vær redd for å prøve! Om varianten over ikke frister – så kanskje noen av de under gjør det?

Fylt søtpotet med røde linser og geiost finner du her.

Fylt søtpotet med kylling, spekeskinke og mozarella finner du her.

Fylt søtpotet med karbonadedeig finner du her.

Det var dagens middaginspirasjon fra meg – nå skal jeg komme meg ut på en løpetur! Ønsker dere en super start på uka 🙂

5 kommentarer
    1. Nok en spennende oppskrift! Har lagret en bunke med dine oppskrifter som står i prøve-kø 😉 Fylt søtpotet med karbonadedeig skal testes til middag allerede i dag! 😀
      Kos deg ute i solen! Skal selv ut å gå tur med hundene nå 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg