hits

Lavkarbo proteinbrød

11.12.2013 - 10:10 38 kommentarer

Dette brødet ble gårsdagens kveldsmat og det var helt fantastisk godt! Har allerede lovt min kjære lillesøster å bake det på nytt igjen til julaften, så godt var det nemlig. Brødet er supersunt, inneholder lite karbohydrater og mye sunt fett og protein. Det gjør at det metter lenge, og gir deg god energi i flere timer etter du har spist det. Perfekt for frokost til alle dere som spiser det med andre ord :) Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften jeg postet i fjor, og gjorde noen få endringer til det bedre. Mangler du noen av ingrediensene under kan du gjerne prøve deg på en hybrid mellom de to, ellers må du rett og slett ta deg en liten handlerunde. Ny oppskrift ser slik ut:

5 hele egg

250 g cottage cheese

60 g cocosa

60 g mandelmel

60 g sesam-mel

60 g solsikkekjerner

60 g sesamfrø

60 g linfrø

1 ts salt

1 ts sukrin+

3 ts bakepulver

1,5 dl vann

Visp lett sammen egg, cottage cheese, vann og smeltet cocosa i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle før du blander de to godt sammen, og lar røren svelle i 5-10 minutter før du heller den i form kledd med bakepair. Stek midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter og la brødet avkjøle seg på rist før du skjærer i det. Smaker godt både med søtt og salt på, jeg valgte ost, sukkerfritt syltetøy, kalkunskinke og klementiner. Har det med meg som lunsj i dag også, gleder meg allerede :) 




Så må jeg bare komme med et lite tips til dere helt til slutt, som jeg nevnte i går er jeg jo veldig glad i Kari Traa og her finner dere et supert tilbud som varer ut denne strålende onsdagen:




Innlegget inneholder sponsede lenker

38 kommentarer

ser godt ut ! :)

Solvor

11.12.2013 kl.10:27

Dette så fantastisk ut, og jeg skal definitivt skrive opp oppskriften og lage i julen!:-) takk for tips frøken!

Viktoria

11.12.2013 kl.11:03

Takk for oppskrift! Må prøves :)

ginaj

11.12.2013 kl.11:29

Må prøves ut:)

Lynn

11.12.2013 kl.11:41

Vet du hvor mange kalorier ca. det er i en skrive? :)

Fitnessnora

11.12.2013 kl.12:06

Lynn: Nei :) jeg regner aldri kalorier når jeg ikke er på diett jeg :)

Ragnhild

11.12.2013 kl.12:38

Vet du om det holder seg like godt/fint hvis man fryser det?

Veronica

11.12.2013 kl.13:06

Smaker det eggete? Har bakt mange lavkarbobrød i min tid, men har nå gitt opp. Alt får en vanvittig egg-smak. bleeh.

Fitnessnora

11.12.2013 kl.13:27

Veronica: smaker ikke eggete i det hele tatt, de andre ingrediensene gir så mye smak :)

Fitnessnora

11.12.2013 kl.13:28

Ragnhild: Det fungerte fint med den forrige oppskriften, som er ganske lik, så da tipper jeg det fungerer med denne også :)

Stina

11.12.2013 kl.14:10

Heisann! Jeg lurte på om hva cocosa gjør med brødet? Er dette nødvendig?

Kjempe fin blogg :))

Sveinung

11.12.2013 kl.14:19

Du vet ikke sånn heeelt tilfeldigvis ca innhold pr 100 gram? :)

Fitnessnora

11.12.2013 kl.14:36

Sveinung: Nei, det aner jeg ikke ;)

Marthe

11.12.2013 kl.16:10

Heisann! Lurer på det samme som Stina jeg: Hva gjør cocosa med brødet? Hva skjer om jeg ikke har dette oppi? ;)

Yngvild

11.12.2013 kl.16:53

Den oppskriften du la ut i fjor har jeg bakt masse, mitt favorittbrød!! Hvis denne oppskriften er like god er jeg jo nødt til å prøve den også før jeg drar på ferie. Spørs om ikke det blir dagens kveldsmat ;)

Live

11.12.2013 kl.18:45

Hei! Jeg bare lurte på om du hadde noen effektive øvelser for rumpa. Jeg har sikkert verdens mest flate rumpe... Haha

Alexandra

11.12.2013 kl.21:07

Bør det oppbevares i kjøleskapet eller kan det ligge på kjøkkenbenken? Gleder meg uansett til å prøve:)

Janne

11.12.2013 kl.22:18

Trenger jeg cocosa, kan jeg eventuelt bytte det ut med noe annet? Og er det mulig å bytte sesammel med mer mandelmel eller vanlig hvetemel? :)

Fitnessnora

11.12.2013 kl.23:36

Stina, Marthe: Cocosa er kokosolje, og jeg tror ikke denne oppskriften blir like bra uten nei. Dere kan evt prøve å erstatte med annen olje, men da mister dere fortsatt den svake kokossmaken.

Ranveig

12.12.2013 kl.00:36

Nam! Kan det fryses tror du? :)

Christina

12.12.2013 kl.09:22

Kan man bruge noget annet i stedet for cocosa?? Det ser jo kjempe fint ut. Nam vil bake det <3

Fitnessnora

12.12.2013 kl.09:36

Ranveig: ja :)

Helen

13.12.2013 kl.07:48

bakte dette brødet i går, og det ble kjempe godt. Jeg er glad du la ut den oppskriften. :)

E.T

22.12.2013 kl.12:07

Hei, hvor lenge oppbevarer du brødet? og oppbevarer du det kaldt eller i romtemperatur?

Gunn Marie

21.02.2014 kl.06:43

Hei! :) prøvde å bake og spise dette brødet og det var utrolig godt, det får en + for god smak. Det er første gang jeg har blitt mett på to brødskiver, men vil du anbefale dette brødet for en som jobber med å slanke seg? :)

Fitnessnora

21.02.2014 kl.07:24

Gunn Marie: det kan absolutt spises selv om du vil ned i vekt ja :) brødet inneholder bare sunne ingredienser, og som du sier er det veldig mettende - så det er bare å spise selv om du ønsker å slanke deg litt :)

Gunn Marie Nordby

21.02.2014 kl.07:40

Oki! :) grunnen til at jeg lurer er fordi jeg holder på med det, men skal ned ganske mange kilo ;)

Marie

07.06.2014 kl.21:01

Bruker du den grønne Cocosaen i brødet? altså den med smak, eller den brune uten smak?

Fitnessnora

07.06.2014 kl.21:13

Marie: brukte den grønne ja :)

julie

17.04.2015 kl.22:25

jeg bare lurte på om man kan bruke kokosmel eller havremel i stede for sesammel? kan jeg eventuellt bare bytte meltypel, eller må jeg også endre mengen da? :) vet at bakst med kokosmel ofte trenger mer væske

Karoline

11.05.2015 kl.21:24

Vet du ca hvor mye proteiner det er i én skive? Digger brødet forresten:) blitt den nye favoritten!

Karoline

12.05.2015 kl.08:58

Vet du sirka hvor mye protein det er i en brødskive? Utrolig godt brød forresten! blitt den nye favoritten :)

Fitnessnora

12.05.2015 kl.09:00

Karoline: Nei det er jeg desverre ikke helt sikker på! Godt å høre det falt i smak :)

Fitnessnora

01.06.2015 kl.22:45

julie: det er jeg litt usikker på da jeg ikke har prøvd det selv, så der må du nesten bare prøve deg litt frem :)

Tone

28.01.2016 kl.12:40

Dette ser kjempegodt ut! Kanskje litt dumt spørsmål, men skal jeg måle opp 60g cocosa når det er smeltet eller hardt?:-)

Fitnessnora

28.01.2016 kl.17:16

Tone: mål opp når den er hard :)

28.01.2016 kl.13:39

Måler du opp cocosaen når den er hard eller flytende?:-)

Fitnessnora

28.01.2016 kl.17:16

Anonym: når den er hard :)

Skriv en ny kommentar