hits

Hvit havre- og speltpizza

Hvit pizza alts, det er s godt! Jeg var hjemme hos ei venninne i gr og da ble denne pizzaen et selvskrevent middagsvalg. I tillegg til smake helt himmelsk er den full av god nring, og er derfor utrolig mettende. Perfekt som middag, og det som er enda bedre er at det nesten alltid blir igjen rester. Derfor blir det lunsj til dagen etterp ogs, og det er en liten lykke i seg selv. For lage bunnen trenger du:

5 dl havregryn ♥ 5 dl speltmel ♥ 3 egg 

2-3 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel utover en bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen p 220 grader i 20 minutter, fr du tar den ut og lar den avkjle seg litt. I mellomtiden lager du fyllet, her steker jeg omtrent 500 gram kyllingfilet i panna sammen med salt, pepper, oregano og noen pressede hvitlksfedd. I tillegg kutter jeg opp paprika, rdlk og avocado. Rr sammen en halv boks lettere Crme Frashe sammen med to ss pesto, og fordel over den ferdigstekte bunnen. S legger du kyllingfilet, paprika, rdlk og mais jevnt over pizzaen - fr du legger p osten. Helt p toppen legges spekeskinke og avocado, det er virkelig prikken over i'en. Sett inn i ovnen igjen, og n osten har smeltet etter omtrent 15 minutter er pizzaen klar for servering!






Jeg ble sulten av skrive dette innlegget, s n blir det tidlig lunsj p denne jenta!

7 kommentarer

hh den pizzaen s veldig god ut :) Tror jeg m teste den ut!

Mmm, det er stor forskjell p hvit og vanlig pizza. Tror nesten vi m ha en hvit pizza ilpet av uken ;)

h, den s veldig god ut! Men jeg lurte p om den kan fryses? Eller hvor mange dager den holder seg i kjleskapet? :)

Live: jeg har aldri prvd fryse den fr, men den holder fint 3 dager i lukket boks i kjleskapet :)

Hei,

Hva kan jeg erstatte Creme Fraishe med? Befinner meg i utlandet hvor jeg ikke finner det.. Hva med f. eks blande rmme&gresk yoghurt? :-D

Hmm.. Dette s skikkelig godt og sunt ut!!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat