Hvit havre- og speltpizza

Hvit pizza altså, det er så godt! Jeg var hjemme hos ei venninne i går og da ble denne pizzaen et selvskrevent middagsvalg. I tillegg til å smake helt himmelsk er den full av god næring, og er derfor utrolig mettende. Perfekt som middag, og det som er enda bedre er at det nesten alltid blir igjen rester. Derfor blir det lunsj til dagen etterpå også, og det er en liten lykke i seg selv. For å lage bunnen trenger du:

5 dl havregryn ♥ 5 dl speltmel ♥ 3 egg 

2-3 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene godt sammen, og fordel utover en bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter, før du tar den ut og lar den avkjøle seg litt. I mellomtiden lager du fyllet, her steker jeg omtrent 500 gram kyllingfilet i panna sammen med salt, pepper, oregano og noen pressede hvitløksfedd. I tillegg kutter jeg opp paprika, rødløk og avocado. Rør sammen en halv boks lettere Crème Fraîshe sammen med to ss pesto, og fordel over den ferdigstekte bunnen. Så legger du kyllingfilet, paprika, rødløk og mais jevnt over pizzaen – før du legger på osten. Helt på toppen legges spekeskinke og avocado, det er virkelig prikken over i’en. Sett inn i ovnen igjen, og nå osten har smeltet etter omtrent 15 minutter er pizzaen klar for servering!




Jeg ble sulten av å skrive dette innlegget, så nå blir det tidlig lunsj på denne jenta!

7 kommentarer

Siste innlegg