hits

Hamburgervri med grovt brd

Frister det kanskje bytte ut fredagstacoen med hamburger n? Det er iallefall en verdig konkurrent, for denne hamburgeren var helt sykt god. Den har en liten vri i forhold til min vanlige mte lage hamburger p, og jeg kommer garantert til prve dette igjen. Det du starter med er brdene, oppskriften p de ser slik ut:

150 g havregryn

150 g fibra fullkornsmel

2 egg

2 dl vann

1 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt sammen og fordel ca like store rundinger p bakepapir. Gjerne ha sesamfr p to av brdene, og sett inn i ovnen p 200 grader i 15-20 minutter.

Mens brdene str i ovnen lager du hamburgerne. Bland en pakke karbonadedeig sammen med en presset hvitlk, en finhakket chili og litt salt. Jobb det godt sammen og form til flate og runde hamburgere. Deretter bruker du et glass til trykke ut midten av burgeren, og legger de p panna.



La de steke litt p den ene siden fr du snur de, og klekker et egg midt i hver burger. La det steke noen minutter fr du raskt flipper burgeren til andre siden igjen. Topp med en skive ost, og la den steke litt til slik at egget er stivt p begge sidene og osten har smeltet.



N skal brdene vre ferdige, s ta de ut og la de avkjle seg litt p rist. Lag en liten salat, og gjerne server med hvitlkskesam. S er det bare nyte - for dette er fredagskos p sitt beste!








4 kommentarer

Hvor mye karbonadedeig brukte du? Ca. 400g for 4 burgere? Dette skal jeg lage meg! S utrolig hodt ut :)

Sofie: 400 G ble 3 burgere :)

du blogget bedre i eksamensperioden :) hehe.....

det der s utrolig godt ut, enda jeg sliter med mat ble jeg fristet!! :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat