Hamburgervri med grovt brød

Frister det kanskje å bytte ut fredagstacoen med hamburger nå? Det er iallefall en verdig konkurrent, for denne hamburgeren var helt sykt god. Den har en liten vri i forhold til min vanlige måte å lage hamburger på, og jeg kommer garantert til å prøve dette igjen. Det du starter med er brødene, oppskriften på de ser slik ut:

150 g havregryn

150 g fibra fullkornsmel

2 egg

2 dl vann

1 ss sukrin

1 ts bakepulver

1 ts salt

Bland alt sammen og fordel ca like store rundinger på bakepapir. Gjerne ha sesamfrø på to av brødene, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. 

Mens brødene står i ovnen lager du hamburgerne. Bland en pakke karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, en finhakket chili og litt salt. Jobb det godt sammen og form til flate og runde hamburgere. Deretter bruker du et glass til å trykke ut midten av burgeren, og legger de på panna.



La de steke litt på den ene siden før du snur de, og klekker et egg midt i hver burger. La det steke noen minutter før du raskt flipper burgeren til andre siden igjen. Topp med en skive ost, og la den steke litt til slik at egget er stivt på begge sidene og osten har smeltet.



Nå skal brødene være ferdige, så ta de ut og la de avkjøle seg litt på rist. Lag en liten salat, og gjerne server med hvitløkskesam. Så er det bare å nyte – for dette er fredagskos på sitt beste!



4 kommentarer
    1. Hvor mye karbonadedeig brukte du? Ca. 400g for 4 burgere? Dette skal jeg lage meg! Så utrolig hodt ut 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg