Frister det kanskje å bytte ut fredagstacoen med hamburger nå? Det er iallefall en verdig konkurrent, for denne hamburgeren var helt sykt god. Den har en liten vri i forhold til min vanlige måte å lage hamburger på, og jeg kommer garantert til å prøve dette igjen. Det du starter med er brødene, oppskriften på de ser slik ut:
150 g havregryn
150 g fibra fullkornsmel
2 egg
2 dl vann
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 ts salt
Bland alt sammen og fordel ca like store rundinger på bakepapir. Gjerne ha sesamfrø på to av brødene, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
Mens brødene står i ovnen lager du hamburgerne. Bland en pakke karbonadedeig sammen med en presset hvitløk, en finhakket chili og litt salt. Jobb det godt sammen og form til flate og runde hamburgere. Deretter bruker du et glass til å trykke ut midten av burgeren, og legger de på panna.
La de steke litt på den ene siden før du snur de, og klekker et egg midt i hver burger. La det steke noen minutter før du raskt flipper burgeren til andre siden igjen. Topp med en skive ost, og la den steke litt til slik at egget er stivt på begge sidene og osten har smeltet.
Nå skal brødene være ferdige, så ta de ut og la de avkjøle seg litt på rist. Lag en liten salat, og gjerne server med hvitløkskesam. Så er det bare å nyte – for dette er fredagskos på sitt beste!
Hvor mye karbonadedeig brukte du? Ca. 400g for 4 burgere? Dette skal jeg lage meg! Så utrolig hodt ut 🙂
Sofie: 400 G ble 3 burgere 🙂
du blogget bedre i eksamensperioden 🙂 hehe…..
Å det der så utrolig godt ut, enda jeg sliter med mat ble jeg fristet!! 🙂