Grove rundstykker

Noe av det beste jeg vet er nybakte, grove rundstykker. Det er så fantastisk godt, spesielt når de er ferske rett fra ovnen. I påsken har man ofte litt mer tid til å tilbringe ved matbordet sammen med familien, og da er det viktig å servere noe som smaker bra. Jeg lagde disse grove rundstykkene i dag, av ingrediensene vi hadde på hytta vår. De smakte veldig godt, og hele familien ble gode og mette. Den enkle oppskriften ser slik ut:

3 egg 

10 dl havregryn

10 dl sammalt hvete grov

300 g cottage cheese 

1 pakke tørrgjær 

5 dl vann

Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en “pølse” som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.


Mens de avkjøler seg kan du dekke et pent påskebord med digg pålegg, jeg valgte laks og egg på mine. Det trenger ikke alltid å være så komplisert med litt sunnere bakst, her brukte jeg kun fantasien og de ingrediensene vi hadde. Prøv deg frem med væske og tørrvarer – så blir nok resultatet bra til slutt! Det ble det hos oss i dag, og jeg gleder meg allerede til rundstykkene som venter til kveldsmat.


Jeg får virkelig feriefølelse av å være ute på Frøya, det er så fantastisk vakkert! Havet, sjølufta, fisketurer, måker som skriver og sloss om fiskerestene – ja det er bare helt nydelig. Jeg kunne lett vært der hele påsken, men kursen settes hjemover for noen dager i Trondheim før København og Loaded Cup venter. Kunne ikke startet påsken bedre enn dette iallefall!


12 kommentarer

Siste innlegg