Noe av det beste jeg vet er nybakte, grove rundstykker. Det er så fantastisk godt, spesielt når de er ferske rett fra ovnen. I påsken har man ofte litt mer tid til å tilbringe ved matbordet sammen med familien, og da er det viktig å servere noe som smaker bra. Jeg lagde disse grove rundstykkene i dag, av ingrediensene vi hadde på hytta vår. De smakte veldig godt, og hele familien ble gode og mette. Den enkle oppskriften ser slik ut:
3 egg
10 dl havregryn
10 dl sammalt hvete grov
300 g cottage cheese
1 pakke tørrgjær
5 dl vann
Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en “pølse” som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.
Mens de avkjøler seg kan du dekke et pent påskebord med digg pålegg, jeg valgte laks og egg på mine. Det trenger ikke alltid å være så komplisert med litt sunnere bakst, her brukte jeg kun fantasien og de ingrediensene vi hadde. Prøv deg frem med væske og tørrvarer – så blir nok resultatet bra til slutt! Det ble det hos oss i dag, og jeg gleder meg allerede til rundstykkene som venter til kveldsmat.
Jeg får virkelig feriefølelse av å være ute på Frøya, det er så fantastisk vakkert! Havet, sjølufta, fisketurer, måker som skriver og sloss om fiskerestene – ja det er bare helt nydelig. Jeg kunne lett vært der hele påsken, men kursen settes hjemover for noen dager i Trondheim før København og Loaded Cup venter. Kunne ikke startet påsken bedre enn dette iallefall!
Naam, så utrolig godt ut! Jeg har linkerunde på bloggen min hvis du er interessert 🙂
Det så godt ut!
Frøya er en herlig plass 🙂 Pappa bor på Titran, og det er mitt ferieparadis 🙂
Dette både hørtes og så utrolig godt ut! Tror nok det blir rundstykker til frokost i morgen 🙂
Klem!
ååå NAM!
De MÅ jeg prøve! Så veldig gode ut:) Vet du hvor mange kalorier det er i et rundstykke? Holder på å gå ned i vekt så hadde vært glad for å vite dette! 🙂
Sanne Skar: jeg teller ikke kalorier vet ikke 🙂 du kan regne ut på matvareguiden.no hvis du ønsker 🙂
Kan man lage dette uten cottage cheese? Jeg tåler ikke laktose!
DET må jeg prøve!! Vet du om det funker med kesam istedenfor Cottage Cheese??
Katrine: Nei men jeg antar det vil gå helt fint det også 🙂
I dag er det den tredje gangen jeg har laget disse. De er kjempe gode! 🙂
hvordan er det å fryse disse?