Noe av det beste jeg vet er nybakte, grove rundstykker. Det er så fantastisk godt, spesielt når de er ferske rett fra ovnen. I påsken har man ofte litt mer tid til å tilbringe ved matbordet sammen med familien, og da er det viktig å servere noe som smaker bra. Jeg lagde disse grove rundstykkene i dag, av ingrediensene vi hadde på hytta vår. De smakte veldig godt, og hele familien ble gode og mette. Den enkle oppskriften ser slik ut:
3 egg
10 dl havregryn
10 dl sammalt hvete grov
300 g cottage cheese
1 pakke tørrgjær
5 dl vann
Pisk eggene lett. Bland alt det tørre godt inn. Tilsett cottage cheese og rør godt før du tilsetter lunkent vann. La deigen deretter heve under plast i ca. en time. Strø litt mel på kjøkkenbenken og lag en “pølse” som du deler i 20 like store emner. Trill de til rundstykker, og la de etterhveve i ca. 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter før du avkjøler på rist.
Mens de avkjøler seg kan du dekke et pent påskebord med digg pålegg, jeg valgte laks og egg på mine. Det trenger ikke alltid å være så komplisert med litt sunnere bakst, her brukte jeg kun fantasien og de ingrediensene vi hadde. Prøv deg frem med væske og tørrvarer – så blir nok resultatet bra til slutt! Det ble det hos oss i dag, og jeg gleder meg allerede til rundstykkene som venter til kveldsmat.
Jeg får virkelig feriefølelse av å være ute på Frøya, det er så fantastisk vakkert! Havet, sjølufta, fisketurer, måker som skriver og sloss om fiskerestene – ja det er bare helt nydelig. Jeg kunne lett vært der hele påsken, men kursen settes hjemover for noen dager i Trondheim før København og Loaded Cup venter. Kunne ikke startet påsken bedre enn dette iallefall!
Naam, så utrolig godt ut! Jeg har linkerunde på bloggen min hvis du er interessert
Det så godt ut!
Frøya er en herlig plass
Pappa bor på Titran, og det er mitt ferieparadis 
Dette både hørtes og så utrolig godt ut! Tror nok det blir rundstykker til frokost i morgen
Klem!
ååå NAM!
De MÅ jeg prøve! Så veldig gode ut:) Vet du hvor mange kalorier det er i et rundstykke? Holder på å gå ned i vekt så hadde vært glad for å vite dette!
Sanne Skar: jeg teller ikke kalorier vet ikke
du kan regne ut på matvareguiden.no hvis du ønsker 
Kan man lage dette uten cottage cheese? Jeg tåler ikke laktose!
DET må jeg prøve!! Vet du om det funker med kesam istedenfor Cottage Cheese??
Katrine: Nei men jeg antar det vil gå helt fint det også
I dag er det den tredje gangen jeg har laget disse. De er kjempe gode!
hvordan er det å fryse disse?