Oatmeal rasin cookies

29.03.2012 - 16:40 14 kommentarer

Jeg er veldig glad i kjeks, og lager det egentlig alt for sjelden. Det er jo så godt! Ettersom mange av oppskriftene mine inneholder halve iherb, tenkte jeg at jeg skulle gå for noe litt mer simpelt denne gangen. Resultatet ble kjeks med havre&rosiner, med ingredienser som finnes i vanlige matvarebutikker. Godt, sunt og enkelt!

Oppskrift:

40 g havregryn

40 g havremel

1 egg

1 eggehvite

4 ts steviapulver ( kan erstattes med annen søtning)

1 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt

En neve hakkede mandler og rosiner

 Bland alt det tørre godt sammen før du tilsetter egg og eggehvite. Rør inn vaniljeekstrakt, jeg brukte denne, men du kan fint benytte den fra butikken også. Smak deg litt frem, jeg synes 1 ts ble perfekt! Hvis det ikke blir "deigete" nok kan du tilsette litt vann. Ha så i ønsket mengde rosiner og mandler, jeg brukte ca en neve. Fordel røren med en skje på bakepapir, og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 - 20 minutter. Hele røren uten rosiner og mandler inneholder 408 kcal, 12 g fett, 20 g protein og 50 g karb.

 H





Det er så ufattelig godt å tenke på at på denne tiden i morgen har jeg PÅSKEFERIE! Det blir utrolig godt med skolefri, og nyte dagene med kjæreste, familie og venner. Og trening - selvfølgelig ;) Trening er det neste som står på menyen i dag også, skuldrene skal pumpes i dag. Runde, store skuldre er noe av det fineste jeg vet - det lager en utrolig fin ramme. Det står på ønskelista mi for 2012, men ingenting kommer av seg selv! Derfor vender jeg snuten mot Kaliber for å løfte tungt ;) Det skal svi, og det skal brenne i musklene - no pain no gain! 




14 kommentarer

Mira

29.03.2012 kl.17:24

Havrekjeks er kjeksen over alle kjekser - takk for oppskrift :)

På vei

29.03.2012 kl.18:24

Oo deilig!! Takk for oppskrift :) Jeg bruker honning som søtning, + noen ganger banan! Prøvd å bake med banan før?

Hanne

29.03.2012 kl.19:19

Disse så gode ut! Hvor mange ble det?

Fitnessnora

29.03.2012 kl.19:40

Hanne: jeg fikk 6, men det kommer an på hvor store du lager de :)

Fitnessnora

29.03.2012 kl.19:41

På vei: ja, jeg lagde bananbrød her om dagen - dødsgodt! ellers har jeg vært litt dårlig til å bruke det faktisk :)

29.03.2012 kl.20:40

Hei!! Håper du har tid til å svare på dette;

For det første må jeg si at du har vært en stor inspirasjon for meg når det kommer til trening, men jeg sliter litt..

Jeg har trent lenge, uten å oppnå resultater. Det kan kanskje være for at jeg ikke kan la være med å ta frem potetgullposen hver dag, for jeg spiser ikke sunt i det hele tatt.

Derfor lurte jeg på hvordan jeg kan få et kosthold som gir mer resultat på treningen ?:)

Den siste tingen er at etter jeg begynte med styrketrening har jeg mistet alt som heter for pupper, og lurer på hvordan du har beholdt dine uten å mistet "fettet"?

- Hilsen stoor fan!

Martine

29.03.2012 kl.20:42

Det så nydelig godt ut. Får prøve meg på disse en dag. Herlig å se nye oppskrifter :)

Kine den tøffe

29.03.2012 kl.20:48

God Påske Nora! :)

maja

29.03.2012 kl.22:54

du imponerer stadig på matfronten:) jeg bare lurer på en ting, teller du kalorier? synes å huske at du nevnte kaloriinnholdet på blant annet gelèen du pleide lage når du gikk på diett! isåfall kunne du ha skrevet kaloriinnholdet på oppskriftene du legger ut?:) (om du fortsatt teller da)

Fitnessnora

30.03.2012 kl.07:59

maja: Jeg regner det ut noen ganger, men det er ikke alltid jeg har tid :) Men om du vil kan du sjekke www.matvareguiden.no - der kan du regne ut kaloriinnhold i alt du spiser :)

Hanne

30.03.2012 kl.12:37

Hei, Nora! Jeg prøvde å lage disse kjeksene i går, de var veldig enkle og gode! men...jeg fikk de ikke sprø slik som kjeks skal være, er dine sprø?

Fitnessnora

30.03.2012 kl.13:27

Hanne: Det kommer an på hvor tykke/tynne du lager dem :) Den første gangen lagde jeg de tjukke og litt seige, mens de ble tynne og sprø den andre gangen. Personlig likte jeg de tykke best ;)

Hanne H

30.03.2012 kl.19:28

Prøvde dem selv, ble kjempegode! :)

Hanna

31.03.2012 kl.08:37

Disse var jo helt kanon. Laget dem som scones, og må innrømme at jeg hadde litt sjokolade i. Jeg har endelig funnet favorittoppskriften min.

Skriv en ny kommentar

hits