Fredagskonkurranse

Endelig er det fredag – og i tillegg er jeg akkurat ferdig med midtsemester på skolen! Livet er herlig 😀 For å feire hadde jeg lyst på noe digg, og etter som jeg ikke var keen på å vente noe særlig lenge ble det mikrobaking igjen! Det er så lettvint og godt 🙂 Selvfølgelig blir resultatet bedre ved å bake på ordentlig vis – men å putte røra i mikroen er et god alternativ om du vil ha noe digg så fort som mulig.

Jeg blandet 2 ss peanøttmel, 2 ss sjokoladeprotein, 1 ss kakaopulver, 1/2 ts salt og 1 ts stevia godt sammen i ei skål. Deretter blandet jeg inn en par ss med mager kesam, litt vann og 1 egg før jeg kjørte den på full guffe inn i mikroen i et par minutter. 

Mens den stor i mirkoen laget jeg en rask glassur av kalorifri sjokoladesirup, sukrinmelis og litt pulverisert peanøttsmør med sjokoladesmak. Elsker kombinasjonen peanøtt/sjokolade! For å feire litt ekstra bestilte jeg masse nye produkter fra Iherb som jeg gleder meg til kommer 🙂 Husk at du får $5 dollar i rabatt om du bruker koden SIV084 første gang du bestiller, og du kan lese min guide til Iherb her.

 Ettersom det fortsatt er mange timer til jeg skal på jobb i kveld skal jeg virkelig kose meg resten av dagen. Jeg skal ut på langtur med hund og kjæreste før det blir ei treningsøkt senere på ettermiddagen. Jeg er helt ruinert i lårene etter treninga i går, og jeg skjemmes litt av å innrømme at jeg tok heisen opp til 3. etasje på skolen i dag. Det gjør seriøst så vondt at jeg ikke orket tanken på å gå opp trappa, haha! Derfor blir det veldig godt å få komme seg ut på tur nå, sånn at det løsner opp litt. Spesielt godt er det også når det begynner å gå mot vår ute!

Jeg er full av overskudd og energi om dagen, og tror virkelig ei uke treningsfri gjorde meg godt! I tillegg kan det hende at det har noe med de nye koffeinpillene jeg har begynt å bruke, som er fra www.koffeinpillen.no. De er reseptfrie, og ettersom jeg fikk en del bokser tenkte jeg å gi bort en til en av dere! Siden jeg har fått mikser igjen og skal begynne å bake sunne kaker igjen blir konkurransen følgende:

Hva er din beste sunne kakeoppskift? 🙂

34 kommentarer
    1. Hei hei 🙂 Super blogg du har – virkelig inspirerende å lese!!
      Her kommer en oppskrift på en super god appelsinkake. Kjempe frisk og god på vårlige dager.
      Appelsinkake
      Lavkalori
      En saftig og frisk kake med kun 50 kalorier pr stykke!
      Ingredienser
      3 egg
      1 1/2 dl Sukrin
      1/2 appelsin
      2 dl Kesam mager
      2 dl siktet speltmel
      1 ts bakepulver
      Fremgangsmåte
      Pisk egg og Sukrin til eggedosis. Riv skallet og press ut saften av appelsinen. Tilsett kesam, appelsinsaft, appelsinskall, hvetemel og bakepulver i eggedosisen og bland alt sammen. Hell røren i en rund form, 24 cm. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca.30 minutter. Kjøles og serveres med et lett strø av Sukrin og skinnfrie appelsinbåter og finhakket mynte.
      Gir 16 kakestykker á 52 kcal.
      Næringsinnhold per 100 gram
      Energi: 102 kcal ? protein: 8,1 ? karbohydrat: 12,8 ? fett: 2,1 ? fiber: 1,5

    2. Sunnere brownies!
      4 egg
      4 dl sukrin
      200 g smør (vita hjertego lett)
      200g sukkerfri sjokolade
      4 dl mel = ca 1 dl kokosmel, 1 dl mandelmel, 2 dl blanding av pofiber, fiberfin, fiberhusk og kruskakli
      2 ts bakepulver
      noen dråper stevia vanilje – kan sløyfes
      Pisk egg og sukrin til eggedosis. Smelt smør og sjokolade i en kjele, og bland sammen med eggedosisen når den er flytende. Tilsett melblandingen og bland godt. Stekes i 20 minutter på 175 grader. Veldig enkelt og veldig godt!!
      Melblandingen kan varieres, og hadde nok inneholdt proteinpulver om jeg ikke hadde vært tom da jeg prøvde ut oppskriften 🙂

    3. Det er ikke kakeoppskrift da, men kjeks..
      Jeg kverner mandler, blander inn eggehvite fra to egg, og sukrin og noen dæsjer Walden Farms Chocolate Dip. Jeg har ikke nøyaktige mål på dette, men smaker til jeg synes det smaker greit, også lager jeg små dæsjer på ett stekebrett og trykker dem flate, steker på 175 grader i 45-60 minutter.

    4. Brownies 😀 ååh, elsker den kaka!
      Oppskriften:
      200g mørk sjokolade
      140g margarin
      3 egg (2 hele, en eggehvitte)
      30g sjokoladeproteinpulver
      30g kokosmel
      3-4 ss sukrinmelis
      2-3 dråper stevia sjokolade
      også pleier jeg å ta litt smørkrem oppå
      85g margarin
      2 ss sukrinmelis
      1 ts yaconsirup
      30g vaniljeproteinpulver
      3-4 dråper stevia vanilje
      Burde prøves, det her smaker himmelsk!

    5. Dette er heller ikke kakeoppskrift, men kjeks:
      Havrekjeks 😀
      100 g havregryn
      20 g proteinpulver vanilje
      2 ts fiberhusk
      10 g mandelmel
      2 ts pofiber
      5 ss sukrin
      3 eggehviter
      litt vann.
      Først stivpisker du eggehvittene.
      Bland havregryn, proteinpulver, fiberhusk, mandelmel, pofiber og sukrin i en annen bolle. Deretter tilsetter du litt vann, sånn at det blir en tørr, litt klissete deig.
      Vend forsiktig deigen inn eggehvittene.
      Sett i klatter på brett, og stek i ca 15 minutter på 180 grader
      Namm..Sunne og kjempego! 🙂

    6. God helg Nora:D Jeg har laget en egen oppskrift på proteinkake 😀 denne syntes jeg er verdens beste :O)
      Annette’s sprø mandelbunn kake, med sjokoladekrem
      Bunn
      2hvitter
      25g kokosmel
      25g mandelmel
      2ts fiberhusk
      1ts himalayasalt
      3SS toppet sukrinmelis
      –> Pisk hvittene med sukrin. Bland resten av ingrediensene med hvittene(med kjøkkenmaskin), tilsett litt vann så røren ikke klumper seg.
      – Smør et tynt lag utover et bakepapirkledd stekebrett(bunnen skal være så tynn som mulig).
      – Stekes på 200grader i 15-20min.
      Fyll
      5g 100%kakao
      20g myoprotein sjokolade
      50g skyr naturell
      150g cottage cheese
      30g sukrin
      Mange dråper rom essens+ stevia english toffee
      –> Bruk stavmixer og mos alle ingrediensene til du får en tykk og jevn røre.Jeg tilsatte en skvett soyamelk, det gjør fyllet kremete og godt.
      – Topp det hele med kanel og valnøtter
      – Settes i kjøleskapet til fyllet stivner, da smaker den best 😀

    7. Nam, det så godt ut! Hadde laget det hvis jeg hadde hatt alle ingrediensene.. Det tar vel litt tid å smake seg frem og samle opp slik. Jeg har bestilt så mye i det siste at det nesten er flaut å få pakker på døra om dagen, haha (bor i et delt studenthus med 4 andre).
      Jeg er fortsatt stiv i bena etter 1 timers kettlebell-økt på mandag (!!), så ikke vær flau du! 😛

    8. Hjemmelagt banankake 😀 Ikke at den er supersunn.. Men er i hvertfall bananer i den.. og kjempe god! Haha :p

    9. Søte Nora, det finnes ikke kakeoppskrifter som er sunne, ikke for oss som ikke har alle mulige remedier i hus. Men jeg vil gjerne ha en sånn cofeinpilleske. Og grunnen til at jeg har fortjent det er at jeg har blitt superflink til å trene styrke etter at jeg begynte å lese bloggen din….så da så:)

    10. Hele kaka inneholder 4 gram netto karbohydrater, mindre enn et knekkebrød!
      Ingredienser:
      2 ss malte mandler
      2 ss proteinpulver
      1 ss usøtet kakaopulver
      1/4 ts bakepulver
      1 ts vaniljeekstrakt
      Søtstoff etter smak (1ss sukrin)
      1 ss smeltet smør
      1 ss seterrømme
      1 egg
      Bland det tørre i en bolle. Pisk det våte inn med en visp.
      Stekes på 210 grader i 15-20 min eller mikro på full varme i 1min 😀 NAM!!

    11. Denne kan brukes som kake eller muffins:
      2 egg
      1,5dl sukrin
      100g mandelmel
      1 ts bakepulver
      1 ts kanel
      Litt salt
      15g smeltet meierismør
      150-200g Revet gulrøtter
      Stevia vanilje/vaniljeessens
      Glasur:
      125g philadelphia ost
      Sukrinmelis etter hvor søtt du vil ha det
      Litt salt
      Stevia vanilje/vaniljeessens

    12. Min beste kakeoppskrift er å ikke spise kake =D Men kanskje om jeg hadde fått litt energi, så kanskje jeg hadde orket å bake kake? 😀

    13. Dødsgode, sunne muffins, kun med ingredienser fra en “vanlig” matbutikk! 😀
      Blåbærmuffins
      Her er oppskriften:
      2 ss cocosa
      4 egg
      24g splenda
      4 ss mager kesam
      2 ts bakepulver
      1 ts natron
      3,5 dl siktet speltmel, evt. 3 dl siktetspeltmel og 0,5 dl havregryn
      4 dl blåbær
      Pisk sammen egg og splenda og tilsett kesam og cocosa og rør godt. Tilsett så det tørre, rør godt og ha i blåbæra. Fordel muffinsrøren i store muffinsformer (ca 10-12stk) og stek dem i 15-20min på 200 grader.

    14. Kjenner til gangsperr smerter i læra ja! AUU!…:P ( på en god måte 😉 ) hehe…
      Kakeoppskrift: Sjokoladegodt! 😀
      2 scoops med sjokolade protein
      2 egg
      2 ss med sukrin
      2 ss med økologisk kakaopulver
      2dl økologisk havregryn
      Og en mengde vann ( slik at røren blir passe tykk )
      Stek i ovnen og nyt med melk! 😀

    15. SuperDIGG sunn(ere) Sjokoladekake som jeg tipper alle vil like, uansett diettgane eller ikke 😀 hvetemelet kan jo byttes ut om ønskelig 🙂 jeg river litt sukkerfri hvit sjokolade på toppen med en gang jeg tar den ut av ovnen, mmmm himmelsk!
      3 egg
      2,5 dl sukrin
      3 dl mager kesam
      1 ts bakepulver
      1,5 dl mel
      2 ts vaniljesukker
      1 dl kakao
      2 ss espresso
      Appelsinskall revet
      Pisk egg og sukrin til eggedosis, pisk inn kesam til klumpfri røre. Sikt deretter inn alt det tørre og vend inn. 
      Passer til 24 cm diameter Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 25-30 min.
      (halv oppskrift=brødform 180 grader 25 min.)
      1080kcal
      80 prot
      112 karb
      34 fett

    16. Litt i eksperimenteringsfasen.. Og sikkert ikke så veldig sunn i forhold til dine, men sett i sammenheng med vanlige kaker er den veldig kalorifattig og sunn og sykt god.. 😀
      Kakebunn
      150 gram Mandelmel
      150 gram Sukrin (kunstig søtstoff)
      4 stk Eggehvite
      fromasj
      5 dl Vann
      200 gram Sitron
      2 dl Kremfløte 38% (Tine)
      50 gram Sukrin (kunstig søtstoff)
      4 ark Gelatin plater
      gelelokk
      5 dl Vann
      6 ark Gelatin plater
      200 gram Bringebær
      50 gram Sukrin (kunstig søtstoff)
      Hakk mandlene fint. Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret og pisk videre til marengs. Vend i mandlene.
      Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende fat. Fest kakeringen på en rund kakeform som er 22 cm i diameter rundt kakebunnen (se tips).
      Løs opp sitrongelépulveret i 3 dl kokende vann. Avkjøl til blandingen er helt kald, men fortsatt flytende (se tips). Pisk kremfløten til luftig krem. Bland inn den avkjølte, flytende sitrongeléen. Hell over mandelbunnen. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (3-4 timer).
      Løs opp jorbærgelépulveret i 4 dl kokende vann. Avkjøl til blandingen er helt kald, men fortsatt flytende. Hell den avkjølte, flytende jordbærgeléen over i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til også gelélokket har stivnet.
      Løsne kakeringen fra kaken med en tynn, skarp kniv. Fjern kakeringen. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

    17. Jeg har nettopp startet med å trene for å få noe nærmere drømmekroppen til sommeren, bare lurte på om du har noen tips eller råd til hva slags trening som lønner seg for flatere, strammere mage, lår og rumpe! Hvilke maskiner eller hva slags trening^^

    18. Her i sommer lagde jeg en rullekake
      Smakte nesten bedre enn den jeg pleide å lage da jeg var yngre:)
      I tillegg kunne jeg spise MASSE kake for nesten ingen kalorier – me like!;)
      Her er oppskriften:
      4 store eggehvitter
      1/2 – 1 eggeplomme*
      25 g sukrin*
      20 g mandelmel
      5 g pofiber
      10 g fiberfin
      20 g ZC vaniljeprotein*
      Fyll:
      100-200 g bringebær
      25 g sukrin*
      Fremgangsmåte:
      Sett ovnen på 250 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Pisk eggedosis av hvittene og plommen med sukrin. Sikt tørrvarene oppi røren. Bruk en slikkepott og vend** tørrvarene forsiktig inn i eggedosisen. Smør røren forsiktig utover den bakepapirkledde stekeplaten og sett midt i ovnen. Skal stekes i ca 5 minutter, det er lurt å følge med underveis. Ta kaka ut av ovnen og legg en ny stekeplate over slik at det er noen små åplinger der dampen kan slippe ut. La kaken avkjøles i omtrent 10 min. På denne måten beholder kaken sin saftighet.
      Når kaken er avkjølt, må du snu den opp ned og forsiktig ta av bakepapiret. Lag så syltetøy og smør utover på den siden som nå vender opp, og rull forsiktig sammen.
      Den viktigste delen av fremgangsmåten: SPIS ALT SELV(med god samvittighet)! 🙂
      * Mengde eggeplomme og sukrin + hvilket proteinpulver man vil bruke kan man sikkert variere slik man vil;)
      **Vend: stikk slikkepotten langs kanten av bollen mot bunnen og løft røren litt opp og rist forsiktig. Dra så slikkepotten langs kanten av bollen mens du roterer litt på den og gjenta så det samme med løfting og risting av røren. Gjenta dette til det tørre er blandet inn i røren, men ikke hold på for lenge, for da blir kaken flat…
      Håper denne oppskriften kan vinne meg litt koffein;)
      Hvis ikke har jeg i hvertfall den + bloggen din(<3) å glede meg over! 🙂
      Klem Kristin

    19. Gulrot kaken jeg liker best:
      Bunn
      4 egg
      3 dl sukker
      3 dl siktet hvetemel
      Skallet fra en halv appelsin (kun det gule)
      2 ts bakepulver
      1 ss kanel
      1 ts salt
      1 ts vaniljesukker
      5 ss olje eller smeltet smør
      5 dl revet gulrot
      Glasur
      250 g smøreost (f.eks snøfrisk eller philadelfia)
      1 ts vaniljesukker
      3 ss smeltet smør
      300 g melis
      Fremgangsmåte
      Bunn
      Forvarm ovnen til 180 grader
      Pisk egg og sukker luftig. Ha i mel, kanel og bakepulver og rør det godt inn.
      Ha i smør eller olje- og de revne gulrøttene og rør det godt inn.
      Smør en kakeform og hell i røra.
      Stek i ovnen i 45-50 minutter til den er ferdig.
      Legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent.
      Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen.
      Avkjøl på en rist.
      Legg et kjøkkenhåndkle over og la kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren, typisk en til to timer.
      Glasur
      Rør sammen smøreost, vaniljesukker, smeltet smør og melis til en jevn glasur. Kaken deles i to når den er helt avkjølt. Smør deretter et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen.
      Pynt med litt revet gulrot og server kaken med en kopp kaffe.. NAM!

    20. Kjempegode skoleboller.
      1 helt egg
      1 eggehvitte (piskes hvitt)
      50g mandelmel
      30g hi-maize
      1 dl mager kesam
      1 ts jbk-mel
      40g sukrinmelis
      1 ts bakepulver
      1 ts kardemomme
      en klype salt
      Bland det tørre, pisk eggehvitte stiv, pisk hele egget med kesam
      bland alt forsiktig og lag små boller
      Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
      Jeg lagde to store boller, men neste gang blir det litt mer røre og et forsøk på 4 stk ? da blir de kanskje ikke like flate. Smaken var det derimot ingenting å utsette på, de var overraskende gode! De kan også brukes som brød/myke rundstykker om man bruker litt mindre sukrinmelis.
      Lagde 3 stk runde klatter på bakepapir med et lite ?søkk? i midten. Stekte de på 180 grader i 8-10 min først, deretter la jeg på vaniljekrem i midten og stekte videre på 200 grader i 10-15 min. Sukrinmelis+vann som glasur og kokos strødd over. Det ble i overkant av 100 kcal pr skolebolle ? med vaniljekrem. Mager vaniljesaus ble kjøpt inn fra Meny(eldorado)
      Blandet vaniljesausen ut med kun 3dl skummet melk, så innholdet pr 100 gram ble så lite som rundt 22 kcal

    21. En liten remix av ulike pannekakeoppskrifter 🙂
      1 egg
      2 hvitter
      1 ss peanøttmel
      30 g ZC vaniljeprotein
      1 ss kokosmel
      1 ts bakepulver
      1 ts fiberhusk
      (1/2 ts kardemomme)
      tips til topping: bland litt mager kesam, cottage cheese og sukkerfritt syltetøy som du smører mellom og oppå pannekakene
      disse blir tykke(american style)

    22. Dette er en sunn sjokoladekake der hele kaken inneholder 320 kalorier. Oppskriften på glasuren er stor slik at du kan skjere kaken i to og ta litt inni sånn at kaken får to lag. Hvis du vil kan du pynte med tørket kokos, man kan også bytte ut proteinpulveret til et med kokos og sjokoladesmak 🙂
      1 egg
      2 eggehviter
      15 g mandelmel
      15 g sjokoladeprotein
      10 g pofiber
      0,5 dl sterk kaffe
      0,5 dl sukrin
      10 g kakao
      50 g skyr
      1 ts fiberhusk
      1 ts bakepulver
      Bittelitt salt
      Kanel, kardemomme
      Glasur
      Sukrinmelis
      3 ss 100 % kakaopulver
      2 ss vann
      4 dråper stevia vanilje
      2 ss sterk kaffe, kan sløyfes
      Stivpisk de to eggehvitene.
      Bland det hele egget med skyr. Ha i sjokoladeprotein, mandelmel, sukrin, pofiber, kaffe, kakao, fiberhusk, bakepulver og krydder.
      Bland deigen forsiktig med de stivpiskede eggehvitene.
      Stek på 175 grader i 20 – 25 minutter.

    23. Jeg pleier å lage Waleskringle til bursdager osv. Den faller ALLTID i smak og er veldig bra for de med diabetes også, da den inneholder FÅ ingredienser. Det er en slags vannbakkelskringle og lages med mel, men jeg mener at å bytte ut dette med kokosmel så blir det SUPERGOD og sunnere. 🙂 Her kommer oppskriften:
      – 125 g smør (her kan man sikkert bruke cocosa eller lettere smør for færre kalorier:)
      – 2 1/2 dl vann
      – 125 g kokosmel
      – 3-4 egg (avhenger av størrelsen på de)
      1). Sett ovnen på 200 grader.
      2). Ha margarin/cocosa/smør og vann i en kjele. La det koke opp. NB! Viktig å ta kjelen av platen med ÉN gang det begynner å boble.
      3). Sikt melet og tilsett ALT på en gang når margarin og vann koker. Rør til grøten samler seg og slipper kjelebunnen. Den skal være forholdsvis tykk/fast. Ta kjelen av platen og avkjøl den litt.
      4). Tilsett halv pisket egg, ett om gangen og rør godt. Røren skal holde formen og ikke sige utover, så det er ikke sikkert man kan ha i mer enn 3 egg.
      5). Dekk en bakeplate med bakepapir og legg spiseskjestore klatter med røre til du har en kringleform. Eller bare lag små boller.
      6). Stek kringlen på nederste rille til den er delikat og gjennomstekt, ca. 35-40 minutter.
      9). Rør sammen sukrinmelis og væske og sprøyt glasuren over kringlen.
      Denne kringlen smelter i munnen! Mmm. Du kan gjerne dele vannbakkelsene/kringlebitene og putte ønsket fyll i 🙂
      Ha en fantastisk helg, søte Nora!

    24. Har du en spesiell micro, eller funker dette på alle? Hvem innstilling bruker du ?=) Så utrolig godt ut 🙂 Venter på pakke fra iherb med sjokoladesirupen, så må nesten prøve denne 🙂

    25. jeg har såå lyst på de pillene!
      jeg pleier å lage en kjempegod sunn sjokolade kake. Oppskrift på en litt sunnere sjokoladekake med kesam:
      ? 4 egg
      ? 2 dl sukker eller tilsvarende søtningsmiddel
      ? 1 dl hvetemel siktet (eller 50/50 med sammalt mel)
      ? ½ ts bakepulver
      ? 0.7 dl kakao
      ? 1 ss pulverkaffe (kan byttes ut med sukkerfri oboy)
      ? 2 ts vaniljesukker
      ? ½ ts salt
      ? 3 dl kesam 1%
      ? 2 ss smeltet smør
      ? 1 ss vann
      ? 50 gr mandler (eller annen type nøtter)
      Do this:
      Visp eggedosis og bland sammen de tørre ingrediensene. Bland alt det tørre sammen med kesam, smør, vann og nøtter i eggedosisen.
      Hell røren i en smurt rund form og stek kaken i 20-25 min på 200grader.
      den er kjempegod!

    26. Jeg annbefaler boken” Bakeglede uten sukker”
      Man burde også kjøpe med pulvret ” Dablad Bakepro”
      En oppskrift jeg er veldig glad i Marengsterte!
      Ingrediensert
      4 eggehviter
      3 dråper eddikessens
      1 1/2 dl sukrin
      olje til bakepapiret
      Fyll:
      Vaniljekrem
      5dl fløte
      2dl bringebær eller jordbær
      Fremgangsmåte;
      Sett ovnen på 125 grader
      vips eggehvitene og eddikessens til et hardt skum
      rør sukrin. bre ut på oljet på bakepapir
      stek i ca 60.70 minutter
      ta forsiktig bort bakepapiret
      skjær marengsen jevnt i to deler
      pisk fløten til krem
      bre vaniljekremen over den ene delen av bunnen og legg den andre oppå
      bre over bærkremen
      punt med frukt, gjerne jordbær!
      Prøv denne! Den smaker kjempe godt og passer til alle høytider, fester, bursdager, dåp osv 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg