Fredagen er her igjen, og det er lite som passer bedre enn en fredagspizza. Denne gangen ble det søtpotetpizza, det er jo så godt! Jeg har tidligere postet en variant med kylling som dere finner her, og nå får dere en litt annen vri med karbonadedeig. Det er alltid gøy å teste nye oppskrifter, i alle fall når de blir så bra som dette! For å lage deigen trenger du:
600 g søtpotet ♥ 100 g havremel
100 g speltmel ♥ 1 egg ♥ en klype salt
Skyll og skrell søtpotet, før du koker den. La den koke til du kan stikke en gaffel i den uten motstand, og deretter moser du søtpoteten med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene, og smør deigen utover et bakepapir med en slikkepott. Sett deigen i ovnen på 220 grader i omtrent 15 minuttter, mens du klargjør fyllet. Stek 600 g karbonadedeig, en tomat, 1/2 rødløk, litt presset hvitløk og finhakket chili, før du tilsetter 4 ss tomatpure til slutt. Fordel fyllet over pizzabunnen og topp med ost, før du setter inn i ovnen igjen til osten har smeltet. Server gjerne med hvitløkskesam og ruccola, så er fredagsmiddagen i boks!
Nå har jeg prompet uten stans i 2 uker.
Kan dere hjelpe meg med dette?
Gammel Bestemor: dessverre ikke mitt spesialfelt, men mulig det kan hjelpe å spise denne pizzaen