Helgefavoritt: søtpotetpizza

Jeg elsker helg, og jeg elsker pizza. Det er så enkelt, så godt og ikke minst så er det enkelt å gjøre pizzaen veldig sunn og næringsrik. Jeg synes pizza har et ufortjent dårlig rykte, er den hjemmelaget med gode ingredienser er det definitivt ja-mat. Denne søtpotetpizzaen er et supert eksempel på det, og derfor ble den middag hos oss i helgen. Jeg har delt oppskriften med dere før, men denne er faktisk så god at jeg bare må dele den med dere en gang til. For å lage bunnen trenger du:

450 gram søtpotet

150 gram fibra fullkornsmel

1 egg

Salt, pepper

Start med å koke søtpoteten, og fjern skallet. Du kan også prikke hull i hele søtpoteten, og sette i mikrobølgeovn i 10-12 minuter. Mos den ferdige poteten med stavmikser slik at det ikke er noen klumper igjen, og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt, og fordel over et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter før du tar  ut bunnen og lar den avkjøle seg. Mens bunnen står i ovnen steker du kyllingfilet, her er det brukt omtrent 600 gram på pizzaen. Som fyll har jeg brukt en halv boks mager kesam, smaksatt med presset hvitløk, salt og pepper. Når dette er fordelt utover topper du med kylling, mais, paprika, løk, ost og gjerne spekeskinke om du ønsker. Jeg synes det er ekstra godt med litt oregano på toppen også. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca 15-20 minutter, eller til osten har smeltet. Så er det bare å nyte hver en bit av denne søtpotetpizzaen!



9 kommentarer
    1. Hei 🙂 har laget denne mange ganger og elsker den! Men får ofte bunnen veldig myk, vet du hva det kan være av? Hehe
      Digger bloggen din! 😀

    2. Hilde: så godt å høre! Lar du den avkjøle seg etterpå, før du tar på fyllet? Det er viktig 🙂 Hvis du gjør det kan du jo evt prøve å steke bunnen litt lengre og se om det hjelper! Det måtte jeg gjøre når jeg lagde denne hjemme hos ei venninne en gang, kan jo hende det er litt forskjell på ovner 🙂

    3. Tror du denne pizzaen vil falle i smak hos vanlige folk med vanlige smaksløker? Næringsmessig overgår den selvsagt både grandiosa og pølsepizzaen vi laget på skolekjøkkenet med tykk hvetemelsbunn, ketchup, oregano, pølsebiter og litt norvegia, men smaksmessig? For folk flest er jo smaken viktigere enn næringsinnholdet!

    4. Tusen takk for fristende oppskrift! 🙂
      Lurte på hvordan din erfaring er med kesam som pizzasaus/fyll? Blir den tynnflytende under steking? Er selv ikke så glad i kesam-smaken, og lurer på om jeg skal prøve meg med gresk yoghurt i stedet 🙂
      Ha en flott søndagskveld og ny uke som kommer!

    5. Du er utrolig flink som får til både trening og sunn mat i svangerskapet. Jeg er på vei med nr 2, og blir veldig inspirert av deg. Det er ofte fristende å velge sofaen og usunn mat, men jeg tror man får mye igjen for å holde kroppen sunn. Keep up the good work, Og lykke til videre i graviditeten.

    6. ÅÅÅHH detta måste kag pröva, mums!! kolla gärna in min träningsblogg som jag skriver från Australien 🙂 skulle bli superglad om du ville följa mig på Blogkeen :)kram

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg