Matmuffins med ost, skinke og avocado

Matmuffins er så utrolig godt – ikke minst er det lettvint. Det kan brukes som lunsj, middag eller kveldsmat, perfekt å ha med seg i farta. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift med karbonadedeig som du finner her – men jeg synes helt ærlig at denne ble bedre. Fylt med bare sunne ingredienser er dette en oppskrift som kommer til å slå an hos både store og små. Her i huset gikk de iallefall ned på høykant! Oppskriften ser slik ut:

4 egg

4 dl havregryn

1 boks mager kesam

200 g skinke

150 g mozarella

1 avocado

1 presset kinesisk hvitløk

Grønnsaker etter ønske, jeg bruke 1/2 purre og 1/2 paprika

Salt, pepper og litt chili

Pisk eggene lett i en bolle, før du tilsetter havregryn, krydder og mager kesam. Rør alt godt sammen slik at du får en jevn røre. Kutt opp grønnsaker, skjær opp skinken i biter, press hvitløk og hell det over i røra. Tilslutt tilsetter du osten, og rører alt godt sammen før du fordeler i store muffinsformer. Jeg brukte silikonformer, som absolutt anfales å bruke. Sett i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter – til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.


La de avkjøle seg litt på rist før du spiser de, selv om det er vanskelig å la de stå. De smaker utrolig godt kalde også, så de kan fint oppbevares i kjøleskapet og bli tatt med som lunsj dagen etter. Jeg fikk totalt 12 muffins av denne oppskriften. Næringsinnhold per muffins blir da ca. 177 kalorier, 13 g protein, 3,5 g karbohydrater og 8,8 g fett. Fantastisk godt med god samvittighet – akkurat sånn jeg liker det. Da gjenstår det bare å si velbekomme – lag og nyt 🙂


19 kommentarer

    1. Har laget de med karbonadedeig, de er blitt en hit her i huset! Lager dobbel posjon og fryser ned. Enkelt å få seg litt sunn mat enkelt og kjapt i en hektisk hverdag! Skal definitivt prøve denne versjon også!

    2. Har en porsjon stående i ovnen nå, og det lukter helt fantastisk! Blir sulten bare av å se på de, så gleder meg som en unge til å smake.

    3. Laget disse tidligere idag og tok med på jobben… Kjempe suksess også var de så gode!
      Kjekt med matoppskrifter som ikke tar lang tid.. 😀

    4. Jeg har et spørsmål ang næringsinnholdet. Bare karbohydratene fra havregryn i seg selv er jo langt mer enn 3,5 g hvis du deler det på 12 muffins. I tillegg kommer karbohydrater fra kesam osv. HVordan har du kommet frem til dette?
      Ellers ser de veldig gode ut, og skal garantert prøves 🙂

    5. 1 dl i mitt målebeger er ca 40 g (lettkokte). Men hvor mange gram har du regnet med? Jeg tenkte å prøve meg på denne oppskriften så det er jo fint å vite hva du har brukt 🙂 Bruker du store eller lettkokte gryn?

    6. Er klar over at innlegget er litt gammelt, men må bare si at disse er fantastiske å lage på kvelden å ha til kveldsmat for så å ta med på skolen eller jobb dagen etter 🙂 Kan variere både kjøtt å grønnsaker etter ønske! Genialt!! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg