Matmuffins er så utrolig godt – ikke minst er det lettvint. Det kan brukes som lunsj, middag eller kveldsmat, perfekt å ha med seg i farta. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift med karbonadedeig som du finner her – men jeg synes helt ærlig at denne ble bedre. Fylt med bare sunne ingredienser er dette en oppskrift som kommer til å slå an hos både store og små. Her i huset gikk de iallefall ned på høykant! Oppskriften ser slik ut:
4 egg
4 dl havregryn
1 boks mager kesam
200 g skinke
150 g mozarella
1 avocado
1 presset kinesisk hvitløk
Grønnsaker etter ønske, jeg bruke 1/2 purre og 1/2 paprika
Salt, pepper og litt chili
Pisk eggene lett i en bolle, før du tilsetter havregryn, krydder og mager kesam. Rør alt godt sammen slik at du får en jevn røre. Kutt opp grønnsaker, skjær opp skinken i biter, press hvitløk og hell det over i røra. Tilslutt tilsetter du osten, og rører alt godt sammen før du fordeler i store muffinsformer. Jeg brukte silikonformer, som absolutt anfales å bruke. Sett i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter – til muffinsene er gyldne og gjennomstekte.
La de avkjøle seg litt på rist før du spiser de, selv om det er vanskelig å la de stå. De smaker utrolig godt kalde også, så de kan fint oppbevares i kjøleskapet og bli tatt med som lunsj dagen etter. Jeg fikk totalt 12 muffins av denne oppskriften. Næringsinnhold per muffins blir da ca. 177 kalorier, 13 g protein, 3,5 g karbohydrater og 8,8 g fett. Fantastisk godt med god samvittighet – akkurat sånn jeg liker det. Da gjenstår det bare å si velbekomme – lag og nyt
De så utrolig gode ut, og er absolutt noe jeg skal prøve å lage
Perfekt som du sier som lunsj, middag eller å ta med seg på farten 
Åh, de så gode ut
Går det an å bytte ut havregryn med noe lavkarbo-vennlig mon tro? 
Tror du man kan bruke vanlige papirformer? Nam!!
Anonym: ja – men da kan de bli vanskelige å få ut av papiret
Elizabeth: du kan jo evt prøve å bytte ut noe med mandelmel, men jeg tror ikke jeg ville ha byttet hele mengden med det.
Ser utrolig gode ut!!!
Kan de fryses?
Ser knallgode ut 
Marte: ja det kan de
Har laget de med karbonadedeig, de er blitt en hit her i huset! Lager dobbel posjon og fryser ned. Enkelt å få seg litt sunn mat enkelt og kjapt i en hektisk hverdag! Skal definitivt prøve denne versjon også!
Har en porsjon stående i ovnen nå, og det lukter helt fantastisk! Blir sulten bare av å se på de, så gleder meg som en unge til å smake.
Laget disse tidligere idag og tok med på jobben… Kjempe suksess også var de så gode!
Kjekt med matoppskrifter som ikke tar lang tid..
Jeg har et spørsmål ang næringsinnholdet. Bare karbohydratene fra havregryn i seg selv er jo langt mer enn 3,5 g hvis du deler det på 12 muffins. I tillegg kommer karbohydrater fra kesam osv. HVordan har du kommet frem til dette?
Ellers ser de veldig gode ut, og skal garantert prøves
Mmm de så gode ut!
noen tips til hva man kan erstatte kesam med?
Benedicte: Nei, det blir det ikke
I såfall tror jeg du må regne med andre gram enn meg. Hvor mange gram havregryn la du inn for å få 4 dl? 
1 dl i mitt målebeger er ca 40 g (lettkokte). Men hvor mange gram har du regnet med? Jeg tenkte å prøve meg på denne oppskriften så det er jo fint å vite hva du har brukt
Bruker du store eller lettkokte gryn?
Jeg bytter havregrynene ut med quinoa. Kjempegodt:)
Janne Gravir: smart, det må jeg prøve!
De skal jeg prøve, Janne.
Er klar over at innlegget er litt gammelt, men må bare si at disse er fantastiske å lage på kvelden å ha til kveldsmat for så å ta med på skolen eller jobb dagen etter
Kan variere både kjøtt å grønnsaker etter ønske! Genialt!! 