Matmuffins er så ufattelig godt – og ikke minst praktisk. Lett å ha med seg som matpakke, til niste på turen eller bare å ta en i hånda på vei ut døra. Smakfult, sunt og enkelt er det også – jeg har jo tidligere vist dere ferdigmiksen fra Funksjonell Mat som jeg er veldig glad i. Denne var jeg tom for fordi jeg har spist opp alle jeg hadde på lager, og ble dermed nødt til å lage egne fra bunnen. Det ble suksess, og her er oppskriften:
400 g karbonadedeig
4 dl melk
2 egg
300 g havregryn
200 g speltmel
1/2 boks hermetiske tomater
Grønnsaker ( jeg brukte purreløk og paprika)
1 presset kinesisk hvitløk, 1 ts oregano, 1 ts salt
1 ts bakepulver
Ost
Strek først karbonadedeig med krydder av ønske. Jeg liker maten min litt sterk, så jeg brukte kajennepepper og chili. Bland de tørrre ingresiensene i en bolle. Visp lett sammen egg, melk og hermetiske tomater i en ny bolle. Her kan du fint velge en av variantene med tilsatt smak hvis du ønsker, jeg brukte den med basilikum i. Hell melkeblandingen over i det tørre og rør godt. Deretter hakker du opp grønnsaker av ønske og tilsetter i røra, i jeg brukte purreløk og paprika. Rør til slutt inn karbonadedeigen før du fordeler i muffinsformer, gjerne av silikon. Strø litt ost på toppen og stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter. Jeg fikk 20 mellomstore matmuffins av denne oppskriften. Avkjøl på rist, før du nyter en proteinrik og saftig muffins.
Disse passer perfekt på en lillelørdag, så kan du fryse restene til senere. Et fint lite måltid, gjerne med noe grønt til på siden. Jeg skal ut på gresset og leke med yndlingsgutten min nå, før en treningsøkt og eksamenslesing venter. Ønsker dere alle en super start på dagen!
Å, naam! Det så utrolig godt ut 🙂 Og som du sier er matmuffins kjempepraktisk å ha med som niste. Ønsker deg en strålende onsdag <3
Grove matmuffins er genialt, eg lagde en stor porsjon for ett par veker siden og fylte opp fryseren 🙂 Perfekt lunsj i farta!
Kanskje teit spørsmål, men blir dette litt sånn som pizzasnurrer? 😀
Linn: Lignende, men ikke helt 🙂 jeg har en egen oppskrift på pizzasnurrer spm er sykt gode her: http://fitnessnora.blogg.no/1395938640_grove_pizzasnurrer.html
Tror du det går greit å bytte ut speltmelet med rugmel? 🙂
Lagde de i går, og de var kjempe gode! Gleder meg til å spise dem til lunsj etterpå 😀
Hege: Ja, det går nok helt fint!
De var super gode 😀