Grove matmuffins

Matmuffins er så ufattelig godt – og ikke minst praktisk. Lett å ha med seg som matpakke, til niste på turen eller bare å ta en i hånda på vei ut døra. Smakfult, sunt og enkelt er det også – jeg har jo tidligere vist dere ferdigmiksen fra Funksjonell Mat som jeg er veldig glad i. Denne var jeg tom for fordi jeg har spist opp alle jeg hadde på lager, og ble dermed nødt til å lage egne fra bunnen. Det ble suksess, og her er oppskriften: 

400 g karbonadedeig

4 dl melk

2 egg

300 g havregryn

200 g speltmel

1/2 boks hermetiske tomater

Grønnsaker ( jeg brukte purreløk og paprika)

1 presset kinesisk hvitløk, 1 ts oregano, 1 ts salt

1 ts bakepulver

Ost

Strek først karbonadedeig med krydder av ønske. Jeg liker maten min litt sterk, så jeg brukte kajennepepper og chili. Bland de tørrre ingresiensene i en bolle. Visp lett sammen egg, melk og hermetiske tomater i en ny bolle. Her kan du fint velge en av variantene med tilsatt smak hvis du ønsker, jeg brukte den med basilikum i. Hell melkeblandingen over i det tørre og rør godt. Deretter hakker du opp grønnsaker av ønske og tilsetter i røra, i jeg brukte purreløk og paprika. Rør til slutt inn karbonadedeigen før du fordeler i muffinsformer, gjerne av silikon. Strø litt ost på toppen og stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter. Jeg fikk 20 mellomstore matmuffins av denne oppskriften. Avkjøl på rist, før du nyter en proteinrik og saftig muffins. 



Disse passer perfekt på en lillelørdag, så kan du fryse restene til senere. Et fint lite måltid, gjerne med noe grønt til på siden. Jeg skal ut på gresset og leke med yndlingsgutten min nå, før en treningsøkt og eksamenslesing venter. Ønsker dere alle en super start på dagen!

8 kommentarer

Siste innlegg