Pizza med asiatisk vri

Det er helg igjen, og det er lite som slår en god fredagspizza. Men hvorfor ikke være litt vågal og prøve en med asiatisk vri? Denne er virkelig en sunn smaksbombe som passet mine smaksløker perfekt. Jeg har laget en lignende variant med tortilla-bunn før, og oppskriften på det finner du her. Jeg vil likevel anbefale og lage alt fra scratch, da resultatet ble mye bedre! Oppskriften på bunnen ser slik ut:

70 g sesam-mel

50 g havregryn

2 egg

2 ss sukrin

1-2 dl vann

En klype salt

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Sesam- og peanøttmel finner du hos sponsor X-life som jeg har lagt ved reklamelenker til, men det finnes også på helsekosten. Røren skal være ganske flytende, og helles over en form kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter mens du lager fyllet.


Jeg hakket opp en halv rødløk,  en halv paprika og raspet en gulrot. I mangel på kyllingfilet brukte jeg enkelt og greit en pakke kalkunskinke i stedet, det er så lettvint! Pizzasausen ser litt annerledes ut enn vanlig, oppskriften på den ser nemlig slik ut:

3 toppede ss peanøttmel

2 ss soyasaus

1 ss riseddik

1 ss sukrin

Litt vann

Bland alle ingrediensene i en skål og tilsett litt vann slik at du får en tykk saus. Fordel utover den forstekte pizzabunnen før du legger på resten av ingrediensene. Topp med mozarella og stek videre på 200 grader til osten har smeltet, ca. 15 minutter.


Så gjenstår det bare å avvente til osten har smeltet og hvis du vil kan du ha litt fersk spinat og sesamfrø på toppen. En perfekt fredagsmiddag i mine øyne – så gjenstår det bare å høre om dere er enige. Riktig god helg alle sammen!11 kommentarer

Siste innlegg