Det er helg igjen, og det er lite som slår en god fredagspizza. Men hvorfor ikke være litt vågal og prøve en med asiatisk vri? Denne er virkelig en sunn smaksbombe som passet mine smaksløker perfekt. Jeg har laget en lignende variant med tortilla-bunn før, og oppskriften på det finner du her. Jeg vil likevel anbefale og lage alt fra scratch, da resultatet ble mye bedre! Oppskriften på bunnen ser slik ut:
50 g havregryn
2 egg
2 ss sukrin
1-2 dl vann
En klype salt
Rør sammen alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Sesam- og peanøttmel finner du hos sponsor X-life som jeg har lagt ved reklamelenker til, men det finnes også på helsekosten. Røren skal være ganske flytende, og helles over en form kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter mens du lager fyllet.
Jeg hakket opp en halv rødløk, en halv paprika og raspet en gulrot. I mangel på kyllingfilet brukte jeg enkelt og greit en pakke kalkunskinke i stedet, det er så lettvint! Pizzasausen ser litt annerledes ut enn vanlig, oppskriften på den ser nemlig slik ut:
3 toppede ss peanøttmel
2 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss sukrin
Litt vann
Bland alle ingrediensene i en skål og tilsett litt vann slik at du får en tykk saus. Fordel utover den forstekte pizzabunnen før du legger på resten av ingrediensene. Topp med mozarella og stek videre på 200 grader til osten har smeltet, ca. 15 minutter.
Så gjenstår det bare å avvente til osten har smeltet og hvis du vil kan du ha litt fersk spinat og sesamfrø på toppen. En perfekt fredagsmiddag i mine øyne – så gjenstår det bare å høre om dere er enige. Riktig god helg alle sammen!
Har aldri komt på å ha gulrot på pizza, d må jeg prøve =)
For en spennande smakdkombinasjon med asiatisk vri på pizzaen! Det ser vertfall knallgodt ut 🙂 Ha en fin Fredagskveld!
Hei!
Vi er en nyetablert og trendy nettbutikk som har mye å by på, alt fra klær til interiør til accessories. Vi har ofte konkurranser, rabatt kuponger og annet morro, så ta turen innom da vel? Følg oss også på instagram: @BLACC.NO for regelmessige oppdateringer!
http://WWW.BLACC.NO
Med vennlig hilsen,
Team BLACC
Ser supergott ut, denna varianten må jag pröva!
NAM! Dette så jo bare helt fantastisk ut. Og så kreativt!! Har du noen erfaring med maismel? Tror du det er mulig å erstatte sesam-melet med det?
spørs om ikke jeg må teste ut denne 🙂
kos deg videre i kveld 😀
Definitely going to try and make this! Looks absolutely delicious as well as nutritious!
Anniie: jeg har ikke prøvd det desverret, men det er jo mulig å prøve 🙂
det så veldig godt ut 🙂 men hender det at du spiser slik vanlig mat liksom, slik du kjøper? 🙂
Så utrolig kreativ du er! Jeg vet ikke om jeg er like begeistret for fyllet da jeg er ekstremt kresen, men bunnen skal absolutt testes ut 😀
minlangehistorie: jeg synes alt jeg spiser som regel er “vanlig mat” jeg da 🙂 det eneste jeg aldri spiser er ferdigposer osv 🙂