Fylt squash

Jeg elsker grønnsaker og spiser minst en kilo grønnsaker hver eneste dag. Ja, du leste riktig. Nå er det absloutt ikke nødvendig å spise så mye grønnsaker som jeg gjør, men de aller fleste vil ha godt av å øke inntaket sitt av grønnsaker. Vi vet alle at det er sunt, og inneholder en hel masse næringsstoffer som er bra for oss. Likevel er det mange som rynker på nesa til grønnsaker, men det handler bare om kreativitet når det kommer til tilbereding. Kokt brokkoli er vel favoritten til de færreste, men heldigvis finnes det så mange måter å lage spennende grønnsaks-retter på! Jeg har en forkjærlighet for å mose grønnsakene, det kan være brokkolimos, blomkålmos, søtpotetmos eller gulrotmos. Men et annet alternativ som er fantastisk godt er å fylle grønnsakene. Du kan fylle det meste av grønnsaker, som f.eks  paprika, tomat, champignon eller squash som jeg valgte denne formiddagen. Retten lager seg nesten selv også, perfekt mens jeg sitter inne i finværet og pugger muskelfester. Det er faktisk noe av pensumet jeg sliter mest med, og aner ikke hvordan jeg skal lære meg alle. Men det var ikke det jeg skulle skrive et innlegg om, så her kommer fremgangsmåten på fylt squash!

Del to squash på langs, og bruk en teskje til å skrape ut innmaten. Finhakk innmaten og stek i panna sammen med 400 g karbonadedeig, 1/2 boks hermetiske tomater, en liten rødløk og en presset kinesisk hvitløk. Smak til med salt og pepper og la det surre godt sammen. Fordel denne blandingen i squash som ligger på bakepapir. Fordel revet ost over, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, eller til osten er har smeltet helt.


 Server gjerne med salat eller brød, så har du en utrolig god grønnsaksmiddag klar på null komma niks 🙂 En enkel middag for to persjoner, og er du alene som meg har du plutselig kveldsmaten klar også. Bon apetit og god tirsdag alle sammen!


Hva er din favorittmåte å tilberede grønnsaker på? 

15 kommentarer
    1. Ååh, det så utrolig godt ut. Er svært glad i squash! 😀 Inspriasjon til å spise sunnere. Skal forresten begynne på ett slikt treningprosjekt snart, (da jeg har cerebral parese), så da er dette supert! Trening og suntkosthold, er vel som “hånd i hanske”… Dessuten vil jeg si at, kokt brokkoli faktisk er en favoritt, sammen med kokt gulrot 😉 Kanskje jeg er en av svært få.. 😉 Ha en fin dag, Nora! 🙂

    2. Nam, det så godt ut! Har ikke prøvd med squash før, men aubergine, det er også innmari godt! Sett at den er ordentlig gjennomstekt selvfølgelig…
      Hva er kinesisk hvitløk? Tror ikke jeg har hørt om det før…

    3. Prøvde faktisk dette i forige uke, super godt! 😀
      Men du, jeg har gitt deg en utfordring på bloggen min:) Hadde vært gøy om du tok den 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg