Sunnere kakemenn

Hei dere 🙂 Tenkte jeg skulle dele oppskiften min på kakemenn som jeg lagde her om dagen. Desverre har jeg klart å rote bort minnekortet mitt, derfor blir det mobilbilder i dette innlegget. Vet det er dårlig kvalitet, men det er iallefall bedre enn ingenting 🙂 Chins-filmen lå på det minnekortet også, så jeg får prøve å filme igjen i morgen. Uansett, kakemennene mine ble en suksess og de skal jeg kose meg med i jula. 

Oppskrift:

100 g cocosa

2 dl skummet melk

1-2 dl vann

150 g mandelmel

100 g havremel

100 g fiberfin

40 g bakepro

30 g kokosmel

6 toppede ss steviapulver ( kan erstattes med sukrin eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts kardemomme

1 ts hornsalt

Selv om de er brukt mange ingredienser er ikke oppskriften veldig komplisert. Hvis du ikke har alle meltypene er det viktigste at du bruker like mye tørrvare. Du kan f.eks bytte ut kokosmel/havremel med mer mandelmel. Stevia kan også byttes mot annen søtning, men merk deg at stevia er mye søtere enn sukrin og du vil derfor trenge mer en 6 ss sukrin i erstatning 🙂

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt cocosa i en kjele før du tilsetter melk, vann og søtning. Tilsett alt det tørre litt etter litt, og rør det godt sammen. Hell deigen over i bollen igjen, dekk den med plast og settes i kjøleskap noen timer. (Gjerne over natta) Sett ovnen på 180 grader, og kjevle ut deigen. Gjerne ha litt havre/mandelmel på underlaget slik at den ikke setter seg fast. Trykk ut figurer med pepperkakeformer og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. La de avkjøle seg på rist.


Jeg er i overkant glad i sjokolade og laget derfor et sjokotrekk av kalorifri sjokoladesirup og sukrinmelis. Her kan du også bruke kakaopulver, eller du kan velge å droppe trekket. Totalt fikk jeg 45 kakemenn, og hvis du er litt mindre glad i å spise deig enn meg får du sikkert 50. Næringsinnhold per kakemann med sjokotrekk (45 stk) : 

Kcal 49 

Protein 2,8 g

Karbohydrat 2,5 g

Fett 2,8 g

19 kommentarer

Siste innlegg