Proteinpizza

Etter å ha vært på konkurransediett har jeg lært meg å sette mer pris på små ting i hverdagen. Bare det kunne spise en eple når jeg vil er luksus. Å gå morgencardio fordi jeg vil og ikke fordi jeg . Eller det å spise en (eller tre) pakker med lakerol. Jeg setter mye mer pris på mat nå enn jeg har gjort før, og det er jeg veldig glad for. 

I går ble det mer enn et eple som hverdagslukus – det ble pizza med bestisen! Sunnere pizza selvfølgelig, som er proteinrik og utrolig enkel å lage. Den ble skikkelig god, og er ferdig på 15 minutter. Det er raskere enn en grandis det – og MYE bedre 🙂 Her kommer oppskriften på denne herligheten:

Bunn:

50 gram bakepro

40 gram havremel

40 gram mandelmel

10 gram fiberfin

Litt salt

1 egg

1 dl vann

Bland alt det tørre, og tilsett egg og vann. Rør så deigen godt sammen. Den blir litt klissete, derfor brukte jeg en slikkepott for å smøre den utover bakepapiret. Inn i oven på 220 grader i ca. 5 minutter. I mens den står i oven lages fyllet.

 

Fyll:

300 gram strimlet svinekjøtt

1 boks hermetiske tomater

1 tomat 

1/2 paprika

1/2 løk

Mozarella

Stek kjøttet og grønnsakene før du heller de hermetiske tomatene over i pannen. Jeg er glad i mye krydder og brukte hvitløk, chili, oregano og paprika. Ta så bunnen ut av oven og fordel fyllet utover pizzadeigen, før du topper med mozarella. Inn i ovene igjen på samme temperatur i ca. 10 minutter – eller til osten har smeltet. 

Kan nytes som helgekos eller bare som ren hverdagsluksus 🙂

22 kommentarer

Siste innlegg