Sommergele!

Først og fremst må jeg bare si tusen takk for alle bursdagshilsninger og hyggelige kommentarer! Så utrolig koselig å lese 🙂 Bursdagsdesserten min var så sykt god at jeg bare er nødt til å dele den med dere! Kommer definitivt til å bli en favoritt i sommer 🙂 Den smaker digg og har et lavt innhold av kalorier. Perfekt når en er på diett!

Lag 1 liter saftblanding av Fun Light og vann. Jeg liker geleen sterk, så jeg brukte 2,5 dl Fun Light med bringbærsmak og 7,5 dl vann. Varm dette opp i en kjele sammen med en pakke (10 plater) gelatinplater. Ikke kok blandingen, men det skal være så varmt at gelatinplatene løses opp. Hell blandingen i ei skål, tilsett jordbær og sett til avkjøling i kjøleskapet.

Etter noen timer har geleen stivnet og er klar til å nytes. Jeg lagde en “saus” av mager kesam og sukrinmelis, som ble søt og god. Dette kan byttes ut med f.eks vaniljekesam.  Næringsinnholdet har jeg regnet ut under :

200 gram jordbær: 68 kcal

17 gram gelatin: 58 kcal

150 gram mager kesam: 111 kcal 

Totalt: 237 kcal

En hel liter gele kan altså nytes med GOD samvittighet! Flere kan selvsagt dele den svære skåla, men det ville ikke jeg 😉 Hehe! Utenom geleen ble det litt ekstra karb i går, som jeg skal utnytte på kveldens beinøkt! Ha en sporty søndag alle sammen 😉

11 kommentarer

Siste innlegg