Næringsrikt frø- og nøttebrød

22.03.2016 - 14:30 5 kommentarer


Til frokost i dag spiste jeg et av de beste brødene jeg noensinne har smakt, nystekt av mamma. Jeg skal derfor ikke ta æren for denne oppskriften, men brødet var så godt at jeg bare må dele det med dere. Ikke bare et det godt, men det er fullt av næringsrike ingredienser og metter derfor lenge. Til to store brød trenger du:

1 kg grovbakst ♥ 1,5 dl havregryn ♥ 2 dl solsikkefrø ♥ 1,5 dl linfrø ♥ 150 gram valnøtter

3 ss honning ♥ 1,5 pakke tørrgjær ♥ 10-11 dl vann lunkent vann ♥ 3 ts salt

Bland alt det tørre godt. Nøttene og frøene kan du enten grovhakke, eller du kan bruke en stavmikser om du ønsker det. Tilsett vann og honning og rør godt sammen. Deigen skal være litt klissete, og helles over i to smurte brødformer. Ikke fyll deig helt opp til kanten av formen på grunn av heving, da er det bedre å heller lage tre brød av oppskriften. Hevingen foregår i ovnen, da brødene skal steke på 50 grader i 30 minutter på nederste rille. Deretter skrur du varmen opp til 200 grader, og steker brødet videre i 1 time. Vipp brødet ut av formene, og legg de opp ned på en rist. Sett brødene inn i ovnen på nytt i 10 minutter, da får brødet en fantastisk god skorpe. La brødet avkjøle seg og topp med det pålegget du ønsker, det smaker like godt med både søtt og salt på.





Dette brødet er supert å ha i matboksen nå i påsken, med masse god energi!

5 kommentarer

Charlotte

23.03.2016 kl.00:39

Det så veldig godt ut! Kommer sikkert til å lage det en dag :-)

Wi

24.03.2016 kl.00:03

Honning når ein ammer?

Fitnessnora

24.03.2016 kl.02:46

Wi: ja :) han skal ikke ha honning direkte, men det gjør ikke noe om jeg spiser det :) bare viktig å være flink med hygiene etter baking så man er helt sikker på at barnet ikke får noe i seg.

G

27.03.2016 kl.17:49

Hei!

Hva menes med "grovbakst"?

Ha en fortsatt god påske!

Fitnessnora

27.03.2016 kl.22:16

G: grovbakst er en egen meltype, kjøpes på vanlig dagligvarebutikk :)

Skriv en ny kommentar

hits