Frokostfavoritt: søtpotetscones

I dag er jeg tidlig oppe for å lage noe av det beste jeg vet – nemlig søtpotetscones. Jeg har postet denne oppskriften tidligere, men jeg er helt sikker på at mange av dere ikke har prøvd den enda og det anbefaler jeg dere virkelig å gjøre. De siste dagene før ferien min er veldig er hektiske og derfor trenger jeg å ha godt påfyll tilgjengelig. Disse smaker kjempegodt, holder deg mett lenge og har et godt næringsinnhold. Oppskriften ser slik ut:

To store søtpoteter (ca 650 gram)

300 gram havregryn

100 gram sesamfrø

3 ss gresk yoghurt eller mager kesam

2 dl vann

2 ts bakepulver

Litt salt

Skyll søtpoteten og kok den til den er myk. Deretter fjerner du skallet , lar den avkjøle seg litt og moser den med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene, gjerne bruk stavmikser på hele røra for å få en jevn og glatt røre. Fordel  den klissete røra med to spiseskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Form til fire runde scones, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist før du tar en rund scone og deler en i fire biter, og topp med favorittpålegget ditt.


Da vil jeg bare ønske dere en fantastisk torsdag! I morgen tar jeg ferie og hele hjertet gleder seg ♥

5 kommentarer
    1. Jeg baker mye scones, men har aldri laget med søtpotet. Får prøve det en dag når finværet i Vestfold (eventuelt) forsvinner!
      Håper du får en fantastisk ferie i dette vakre landet! Gleder meg til bilder fra Nord-Norge! 🙂

    2. En fargerik frokost gir en ekstra god start på dagen! Scones er kjempegodt, så denne oppskriften må prøves en dag 🙂 God sommer!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg