hits

Hjemmelaget sushi med mangosaus

Dette er virkelig en god utfordrer til fredagstacoen! Sushi er fantastisk godt, sunt og nringsrikt - og ikke minst er det enkelt lage hjemme. Makiruller med laks er faktisk noe av det beste jeg vet! Start tidlig med risen, da den krever litt tid for bli ferdig. Kok den slik det er anvist p pakken. Sushirisen tilberedes med sushieddik etter den er ferdigkokt, for f den rette klebrigheten. Sushieddiken kan enten lages selv eller kjpes ferdig i butikk. Lager du den selv kan du bruke 0,5 dl riseddik, 2 ss sukrin og 1 ts salt, dette holder til ca. 8 dl sushiris. Rr ingrediensene sammen til salt og sukrin har lsnet opp, og tilsett litt etter litt i den ferdigkokte risen. Husk at risen skal vre romtemperert nr du begynner lage rullene. Det er opp til din egen fantasi hva du nker fylle rullene med - jeg liker ha litt forskjellig i de ulike rullene. Men favorittene er uten tvil agurk, avocado og mango - s det anbefaler jeg virkelig ha med. Her er det kun opp til deg og dine egne smakslker.


Fordel sushiris over et nori-ark, men ikke helt ut i kantene. Legg de strimlete grnnsakene og laksefilet opp risen. Vi valgte ogs ha et tynt lag med snfrisk p risen, det er s godt! Rull sammen ved bruke bambusmatten slik at du fr en fast rull. Bruk gjerne litt vann i kantene dersom noriarket ikke limer seg sammen. Noriark er laget av tang, og kan derfor helt fint spises. Del hver rull i 8 biter, slik at du fr passende strrelse p de.




Soyasaus er det vanligste til sushi, men denne gangen gikk vi for en litt annen vri. Mangosaus ble supert til sushi, og jeg ser for meg at den smaker fantastisk til kylling ogs. Den friske smaken sammen med laksen ble en utrolig god kombinasjon, og den enkle oppskriften ser slik ut:

1 mango

Saften av en 1/2 lime

1 ss sukrin gold

Litt finhakket rd chili

Bruk en blender eller stavmikser til kjre alle ingrediensene godt sammen. Smak til hvor sterk du nsker sausen med chili, vi brukte ca. 2/5 av en rd chilli. Server sushien med denne sausen, litt wasabi og syltet ingefr p siden - s har du alt du trenger til en perfekt fredagsmiddag!



8 kommentarer

Nam nam, m prves ut! :)

Utrolig fin blogg du har forresten! Jeg startet selv blogge igjen etter en lang pause, hyggelig om du tar en titt!<3

h elsker sushi! S lekkert ut :9

Mangosausen er fantastisk til s mye; grillmat, reker, taco og fajitas! :) Jeg lager den som deg, men med hvitlk i tillegg. Mmmmm!!!! :)

lagde det selv for noen r tilbake og det ble godt det, eneste problemet var at vi ikke helt var inneforsttt med det faktum at risen skal ha romtempratur, s det tok totalt 3 timer elns fra vi starta til vi fikk spist, lengste 3 timene noensinne :P

Jeg stekte kyllingfilet med ingefr og karri. Hadde s i wok grnnsaker. Deretter mangosaus og til slutt banan og cashewntter. Himalaya, det beste mltidet jeg har spist p lenge! Takk for supert saus tips :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat