hits

Hjemmelaget sushi med mangosaus

15.08.2014 - 14:19 8 kommentarer

Dette er virkelig en god utfordrer til fredagstacoen! Sushi er fantastisk godt, sunt og næringsrikt - og ikke minst er det enkelt å lage hjemme. Makiruller med laks er faktisk noe av det beste jeg vet! Start tidlig med risen, da den krever litt tid for å bli ferdig. Kok den slik det er anvist på pakken. Sushirisen tilberedes med sushieddik etter den er ferdigkokt, for å få den rette klebrigheten. Sushieddiken kan enten lages selv eller kjøpes ferdig i butikk. Lager du den selv kan du bruke 0,5 dl riseddik, 2 ss sukrin og 1 ts salt, dette holder til ca. 8 dl sushiris. Rør ingrediensene sammen til salt og sukrin har løsnet opp, og tilsett litt etter litt i den ferdigkokte risen. Husk at risen skal være romtemperert når du begynner å lage rullene. Det er opp til din egen fantasi hva du ønker å fylle rullene med - jeg liker å ha litt forskjellig i de ulike rullene. Men favorittene er uten tvil agurk, avocado og mango - så det anbefaler jeg virkelig å ha med. Her er det kun opp til deg og dine egne smaksløker.


Fordel sushiris over et nori-ark, men ikke helt ut i kantene. Legg de strimlete grønnsakene og laksefilet oppå risen. Vi valgte også å ha et tynt lag med snøfrisk på risen, det er så godt! Rull sammen ved å bruke bambusmatten slik at du får en fast rull. Bruk gjerne litt vann i kantene dersom noriarket ikke limer seg sammen. Noriark er laget av tang, og kan derfor helt fint spises. Del hver rull i 8 biter, slik at du får passende størrelse på de.
Soyasaus er det vanligste til sushi, men denne gangen gikk vi for en litt annen vri. Mangosaus ble supert til sushi, og jeg ser for meg at den smaker fantastisk til kylling også. Den friske smaken sammen med laksen ble en utrolig god kombinasjon, og den enkle oppskriften ser slik ut:

1 mango

Saften av en 1/2 lime

1 ss sukrin gold

Litt finhakket rød chili

Bruk en blender eller stavmikser til å kjøre alle ingrediensene godt sammen. Smak til hvor sterk du ønsker sausen med chili, vi brukte ca. 2/5 av en rød chilli. Server sushien med denne sausen, litt wasabi og syltet ingefær på siden - så har du alt du trenger til en perfekt fredagsmiddag!8 kommentarer

Henrik

15.08.2014 kl.14:29

Nam nam, må prøves ut! :)

Utrolig fin blogg du har forresten! Jeg startet selv å blogge igjen etter en lang pause, hyggelig om du tar en titt!<3

birgtte

15.08.2014 kl.14:36

dette må prøves! <3
mangosaus var ikke dumt :D

Caroline

15.08.2014 kl.15:16

Åhh gud nam!

littlebee

15.08.2014 kl.18:22

Ååh elsker sushi! Så lekkert ut :9

J.

15.08.2014 kl.23:08

Mangosausen er fantastisk til så mye; grillmat, reker, taco og fajitas! :) Jeg lager den som deg, men med hvitløk i tillegg. Mmmmm!!!! :)

Stian Jonassen

17.08.2014 kl.16:23

lagde det selv for noen år tilbake og det ble godt det, eneste problemet var at vi ikke helt var inneforstått med det faktum at risen skal ha romtempratur, så det tok totalt 3 timer elns fra vi starta til vi fikk spist, lengste 3 timene noensinne :P

Luzza

21.08.2014 kl.19:45

Jeg stekte kyllingfilet med ingefær og karri. Hadde så i wok grønnsaker. Deretter mangosaus og til slutt banan og cashewnøtter. Himalaya, det beste måltidet jeg har spist på lenge! Takk for supert saus tips :)

Skriv en ny kommentar