Nydelig bananbrød

Ingenting er så godt som nystekt brød på en søndag. Søndag er fast bakedag hos meg, og da trylles alltid noe godt frem! Bananbrød er dødsgodt, men egentlig ikke supersunt. Som så mye annet går det også her an å lage en sunnere variant, alt man trenger å gjøre er å bytte ut de usunne ingrediensene med sunne alternativ. Det gjelder bare å bruke fantasien litt 🙂 

Nå er det vel ingen hemmelighet at jeg elsker peanøttsmør, og i kombinasjon med banan blir det bare enda bedre. Dette brødet ble utrolig godt, saftig, smakfult og sunt. Nesten for godt til å være sant 🙂 Definitivt en av mine favorittoppskrifter! Så here goes, oppskriften på tidenes bananbrød:

4-5 dl havremel ( evt mal opp havregryn)

3 scoops ( ca. 90 g) whey gourmet peanutbutter chocolate 

3 ss PB2 ( kan sløyfes)

3 eggehvitter

3 modne bananer

2 ts bakepulver

En klype salt

Sett ovnen på 180 grader. Bruk en stavmikser til å mose bananene helt, og tilsett eggehvittene. Bland godt sammen. I en ny bolle blander du alt det tørre godt sammen, før du blander de to bollene sammen. Stekes midt i ovnen i brødform i 20-25 minutter, og er ferdig når brødet er gyllenbrunt. For å være helt sikker på at det er ferdig kan du stikke en gaffel midt i brødet,  og når ingenting setter seg fast kan du ta brødet ut av ovnen. Avkjøl på rist før du nyter 🙂 Syltetøy, bananskiver og peanøttsmør er supre tips til pålegg. Du vil ikke angre hvis du prøver dette – jeg lover 😀

Nå er det lekserlekserlekser, før jeg skal på kettlebellstrening ikveld. Hver dag gir en ny mulighet til å trene 😉 Ingen hviledag her i gården! Nyt søndagen kjære lesere 🙂

15 kommentarer
    1. Ser nydelig ut! Har ikke peanut chocolate gourmet whey, kan det funke med sjokoladesmak-protein også?
      Laget forresten lasagne inspirert av din i går, falt i smak hos hele familien! 😀 Det jeg gjorde annerledes er kjøttet – jeg lager den mer som en bolognese og steker først 1 løk, 1 stor/2 små raspet gulrot og 2 finhakkede seleristenger sammen til de blir myke. tilsetter så karbonadedeigen, lar den steke seg brun, og hiver i to bokser opphakkete tomater. Lar dette putre i 45-min til 1 time (jo lenger jo bedre) og tilsetter en dæsj rødvin ca 30 min før den er klar. En dæsj salt, epper og oregano er godt og. 🙂 Blir litt mer grønnsaker og smak slik.
      Squashen var supergod og spinated gjorde at den smakte mer italiensk synes mamma. Takk for inspirasjon! Kos deg på kettlebell-trening.

    2. Dette så skikkelig godt ut! Skal definitivt teste ut denne, men ikke før etter testene mine de neste ukene. Er kanksje bittelitt alergisk mot peanøtter, og tar ingen sjanser! 😉

    3. Hei!
      Det ser ut som du er en sprek og sterk dame;) Jeg er ei jente på 25år som plages med vekt. Jeg mener jeg er alt for tynn. Jobber i et yrke som er fysisk krevende. Jeg trener på treningsstudio for og holde meg litt i form. Drømmen er og bli sterk og legge på meg noen kilo. Har du noen treningstips? Program? Skal jeg begynne med lette vekter for så og øke etter hvert, eller skal jeg løfte maks hele tiden?! Drikker du shake?
      Håper du tar deg tid til og svare meg 🙂
      Klem

    4. Aaaah! Jeg ser jeg må bestille fra iHerb igjen! Jeg er spent på den PB12’en dere skriver om. Må prøves! Og takk for oppskrift, den må visst også prøves! GOD natt!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg