Det er lillelørdag – og litt sjokoladesmak er på sin plass. Med litt gråvær kom bakelysten plutselig tilbake, og resultatet ble sunne sjokoladekjeks. Den hemmelige ingrediensen i disse kjeksene er bønner, som faktisk gjør seg utrolig godt i bakst. Bønner inneholder mye fiber og protein, og gir en veldig god konsistens i baksten. Har dere ikke prøvd min fantastiske fudge brownie med bønner enda er oppskriften å finne her. Men nå kommer oppskriftene på disse kjeksene som ser slik ut:
2 egg
1 boks sorte bønner fra go green
2 scoops sjokoladeprotein
1 ss bakekakao
2 ss sukrin gold
1 ss smeltet cocosa
2 håndfuller nøtter
En klype salt
Skyll første bønnene godt og la vannet renne helt av. Mos de godt med en stavmikser. I en annen bolle pisker du eggene sammen med sukrin gold. Tilsett resten av ingrediensene og bønnene til slutt. Finhakk nøtter av ønske, jeg valgte mandler og valnøter. Rør godt sammen og fordel utover på bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
Ta de ut, og la de avkjøle seg på rist før servering. Jeg prøvde litt kokosflak på toppen av noen for å teste, og det var veldig godt! Kjeksene har utrolig god kosistens og gir en rik sjokoladesmak – perfekt på en grå onsdagskveld. Guapo var veldig fristet han også, men desverre var mor for grådig til å la han smake. Nå skal jeg ta han med meg ut på tur – ha en fin kveld da dere 🙂
hvorfor må du friste så mye nora! 🙂
De så sykt gode ut 😍 men håper ikke du ga kakao til hunden din 😮 det er et stoff i kakoen som er giftig for hunder
Lurte på om de ble myke eller sprø?
Ååååå, siste bildet av Guapo 😍 Smelt!
Line Duus: Det er jeg selvfølgelig klar over 🙂 Han får bare hundegodis!
Mina: de blir myke i konsistensen 🙂
Dette så godt ut 🙂
Forøvrig er det litt morsomt; man “oppdager” hvem andre som følger bloggen din, når man ser folk på treningssenteret som tar (nye) øvelser du nettopp har lagt ut 😉 Så du inspirerer mange med både mat- og treningstips! (Inkludert meg selv:) )
De skal jeg prøve meg på en av de kommende dagene! Som vegetarianer og tidligere veganer gjennom fire-fem år er bønner noe jeg spiser mye av 😀
Hvilket proteinpulver har du brukt i oppskriften?…Det er så vanskelig å vite hvilken type som er best å bruke og som smaker best…;) Hadde satt veldig pris på om du hadde spesifisert det i oppskriftene dine – du lager jo så mye godt;)
Går det an å bruke kidneybønner?
Kan man bruke mer kakaopulver isteden for proteinpulver tror du? 🙂
Maren: du vil jo få mye mindre tørrvare, så da må du evt supplere med noe annet. For du kan jo ikke ha like mye kakao som proteinpulver 🙂
CN: jeg har ikke prøvd, men jeg vil anta at det går fint. Litt endring blir det nok i smak, men de blir helt sikkert gode 🙂
Taran Stokke: jeg bruker alltid nanox varcil – helt sykt god på smak! kan bli flinkere til å linke 🙂
Lin: så morsomt å høre 🙂 håper øvelsene falt i smak da 😉
Det gjorde de! 🙂