Nøtter er så godt, og hver jul lages det sukkerfri brente mandler her i huset. I tillegg til det lager jeg alltid noen flere smaker, for julenøtter kan varieres i det uendelige! Dette er sunn, næringsrik og sukkerfri snacks på sitt aller beste. Jeg liker både søtt og salt, og bruker derfor mine favorittkrydder når jeg lager nøtter. Her kan dere eksperimentere med ulike krydder og smaker, for her er det mulig å lage mye godt!
Sweet & spicy julenøtter:
3,5 dl mandler ♥ 1 eggehvitte ♥ 1 ss vann ♥ 1/2 dl Sukrin+
1 ts hvitløkssalt ♥ 1 ts rosmarin ♥ 1/2 ts chilipulver.
Pisk eggehvitte og vann sammen til det skummer. Bland inn krydderet og sukrin før du tilsetter mandlene og rører godt sammen. Fordel utover et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen på 150 grader i 30 minutter. La de avkjøle seg på stekebrettet før du smaker de på, hvis ikke brenner du deg på tunga!
Brente mandler og hasselnøtter:
500 g mandler / hasselnøtter ♥ 3 ss smør ♥ 0,25 dl vann
2 dl sukrin gold ♥1 ts maldonsalt ♥2 ts kanel
Legg mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og rist de i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader. Bland de andre ingrediensene i en kjele, og la det koke opp. Hell mandlene i blandingen, og la det koke videre under omrøring i ca 5 minutter. Deretter fisker du mandlene opp, og sprer de over stekebrettet. La de avkjøle seg, og knekk opp de som henger sammen.
Ha en nydelig onsdagskveld alle ♥
Kan man bytte ut sukrinen med vanlig sukker ? 🙂 Har ikke sukrin tilgjengelig.
Hei kan du lage et innlegg med et treningsprogram for nybegynnere som har meldt seg på treningssenter? Og hvor ofte bør man trene? Bør man trene de samme øvelsene hver gang?