Quinoa er et superfrø som er fullt av protein og sunne fettsyrer! Du trenger ikke å bare bruke det som tilbehør til middagen, det kan brukes til så mye annet også. Jeg har brukt det i muffins flere ganger før, og i dag ble det også basen i rundstykkene mine. For å lage disse trenger du:
1 dl quinoa ♥ 0,5 dl solsikkefrø ♥ 0,5 dl linfrø ♥ 0,5 dl sesamfrø ♥ 1 dl havremel
1 dl havregryn ♥ 1 dl sammalt hvete grov ♥ 2 egg ♥ 2 dl vann ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver
Kok quinoa som anvist på pakken, og la den avkjøle seg. Bland alle de tørre ingrediensene sammen, før du tilsetter egg og vann. Deigen kan virke litt bløt, men la den stå i 10-15 minutter på kjøkkenbenken. Form til små rundstykker med hendene, eller bruk former for å steke de i. La de stå i ovnen på 180 grader i 45-50 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Så er det bare å toppe med pålegg, disse både smaker godt og metter virkelig!
Nå skal jeg komme meg i gang med dagens lille økt, ha en super mandag alle ♥
Disse står i ovnen nå. Veldig spent
putta oppi ei raspes gulrot og ei skje med chiafrø også.
Malin: Herlig, fortell gjerne hvordan kombinasjonen ble
Ble veldig gode! Ble ganske saftige med gulrot og chiafrø synes jeg (men mulig de hadde blitt det uten også pga quinoaen :p). Ble til og med godkjent som matpakke med leverpostei av ettåringen i barnehagen!
Er det mulig å erstatte eggene med noe annet her?