Mine beste tips til treningsrom hjemme

Innlegget inneholder sponsede lenker

Selv om jeg elsker å trene på treningsstudio, så er det helt fantastisk å ha treningsrom hjemme også! I dag våknet Ulrik klokka 0630, og med regn ute fristet det ikke så mye å gå ut for å leke. Da er det fantastisk at han synes det er like kult å leke seg nede i treningsrommet som mammaen synes det er å løfte, det gjør det så mye lettere å få til treningsøktene jeg har lyst til! Jeg vet at jeg ikke er alene om å elske treningsrom hjemme, og akkurat derfor tenkte jeg å komme med mine beste tips til dere nå som det er 30-40 % rabatt på absolutt alt fra Abilica hos X-life! Alt utstyret jeg har hjemme er fra Abilica, og jeg er kjempefornøyd med det. Det har ført til utrolig mange stunder hvor jeg får trent og Ulrik får løpe rundt og kose seg.

Hvis du bestemmer deg for å lage treningsrom hjemme må du tenke på tre ting; behov, plass og budsjett. Da vi bodde i liten leilighet i sentrum hadde jeg slynge, stikk og kettlebells som fungerte kjempebra! Det var før barn og hus, så nå ser både behovet og plassbruk annerledes ut. For meg var det viktig å få til fullverdige økter hjemme, uten å føle jeg at manglet noe. Derfor var førsteprioritet et knebøyrack med vektstangsett, som gir meg muligheten til å ta alle baseøvelsene.  Det jeg valgte har 50 mm stang og totalt 140 kg med vekter, i tillegg la jeg til noen bumperplates. På en god andreplass på prioriteringslista kom justerbar benk og manualer. Det gir muligheten til å gjennomføre de aller fleste styrkeøvelser, helt genialt å ha hjemme.

På tredjeplass på prioriteringslista mi kom ei mølle, mens dette var førsteprioritet for samboeren. Han hadde vært storfornøyd med mølle, slynge og kettlebells mens det ikke var nok for meg. Vi er alle forskjellige, så husk å kjøp utstyr etter behovet ditt slik at du blir fornøyd! Mølla vi har er vi begge kjempefornøyde med, og vi har denne. Den lager lite lyd, er behagelig å løpe på og holder i massevis til vårt bruk. Husk også at når du kjøper utstyr til hjemmetrening så skal det tåle en helt annen belastning enn utstyr som skal brukes til tusenvis på et senter.

I tillegg til dette som var det aller viktigste har jeg småutstyr som strikk, baller og matter som er helt perfekt for å ta med seg enten ut i hagen eller på reise. Med alt dette har jeg virkelig mulighet til å trene når som helst og hvor som helst, så det er ingen unnskyldning til å la være. 


Det koster litt å investere i treningsrom, men i dag er det virkelig mulighet til å gjøre et kupp. I tillegg synes jeg det er viktig å spare der man kan, vi valgte gulv fra Jula og speil fra IKEA. Gulvplatene ligger rett på gulvet, som er av betong med et tynt lag vinyl over og det funker helt fint! Det trenger ikke å være så vanskelig, det handler bare om å finne akkurat det du har lyst til slik at treningsrommet blir som du ønsker deg. Det har jeg fått til, og det er utvilsomt en drøm som ble til virkelighet ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg