Vegetarpai med fetaost og soltørkede tomater

Denne paien fikk jeg servert på jobbfest for et par uker siden, og den var så god at jeg bare måtte spørre om oppskriften. Den fikk jeg, og nå skal dere få den også! Denne paien er full av sunne ingredienser, metter godt og smaker helt himmelsk. Jeg går rett på sak, for å lage bunnen trenger du:

3 dl mandelmel ♥ 0,5 dl sesamfrø 

40 g kokosolje ♥ 1 ts salt ♥ 1 egg 

Bland alle ingrediensene godt sammen, du kan også kverne mandler om du ikke har mandelmel. Bruk hendene til å fordele deigen godt utover ei form. Hvis den er vanskelig å forme kan du også kjevle den ut. Forstek bunnen på 175 grader i 10 minutter, i mellomtiden gjør du klar fyllet. Her kan du grunnen velge alt du vil, men jeg anbefaler virkelig å teste denne varianten! Her har jeg brukt:

200 g spinat ♥ 1 rødløk ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 2,5 dl kokosmelk ♥ 3 egg

150 g fetaost ♥ 6-8 soltørkede tomater ♥ salt og pepper

Skjær fetaost i terninger, og rødløk i tynne skiver. Press feddet med hvitløk og skjær soltørkede tomater i passende biter. Legg dette over på den forstekte bunnen, sammen med omtrent halvparten av spinaten. Pisk egg sammen med kokosmelk, salt og pepper før du heller dette over i formen. Legg litt spinat øverst, og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i 30-40 minutter. Da har fyllet stivnet, og du er klar til å nyte denne herlige middagsretten.



Dette blir både dagens lunsj og middag hos meg, helt perfekt på en lillelørdag. Ha en nydelig dag alle ♥

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg