Jeg er over snittet glad i taco, og om det var opp til meg hadde vi spist taco flere dager i uka. For å få litt variasjon men fortsatt ha den deilige tacosmaken falt valget i dag på tacosuppe. Jeg har hørt om det mange ganger før, men aldri testet det før i dag. Det høres jo egentlig litt rart ut – men det ble kjempegodt! Den ble til og godt mottat av mannen i huset, som i utgangspunktet ikke synes suppe er mat. Det er det jo i aller høyeste grad, og denne her er både næringsrik og mettende. For å lage den trenger du:
400 g karbonadedeig ♥ 1 liten løk ♥ 1 hvitløk ♥ 1 rød chili ♥ 400 g hakkede tomater
1 lite glass tomatpure (140 g) ♥ 6 dl vann ♥ 1 buljongterning ♥ 1 boks mais ♥ 1 pakke tacokrydder
Stek finhakket løk, hvitløk og chili i en gryte med litt olje. Tilsett karbonadedeigen, krydder og litt vann og la det steke til karbonadedeigen er ferdig. Tilsett resten av ingrediensene, men hold gjerne litt igjen på vannet for å se an tykkelsen på suppa. Liker du den veldig tykk kan du holde igjen litt på vannet, eller tilsette litt ekstra for å få den tynnere. La den putre seg sammen i 5-10 minutter, i mellomtiden kan du lage speltlompechips. Det er kjempeenkelt, skjær speltlomper i trekanter og topp med ost og krydder. Sett inn i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Supert som tilbehør til suppa, smak gjerne til med litt lime og avocado på toppen så har du virkelig en god middag! Ferdig på 20 minutter er den også, perfekt for en sulten mage.
Å, denne så nydelig ut! 🙂
Så godt det så ut! 🙂
Nam! Denne så jo kjempegod ut, får teste i helga 🙂
statera.blogg.no