I natt kom endelig Ulrik og min bedre halvdel hjem fra Spania, og det kjentes ut som mammahjertet skulle eksplodere av lykke da jeg endelig fikk se de igjen. Guttene sov lenge i dag, og jeg brukte morgentimene på kjøkkenet. Det er jo farsdag, og da må det litt ekstra kos til. I dag fikk jeg bakt både rundstykker og sjokoladekake før de sto opp, og denne kaken er så god! Oppskriften ser slik ut:
5 egg ♥ 5 ss sukrin gold ♥ 3 ss bakekakao ♥ 2 ss smeltet smør
100 g Philadelphia naturell ♥ 120 g mandelmel♥ 2 dl kremfløte ♥1,5 ts bakepulver
Pisk egg og sukrin gold sammen til eggedosis. Tilsett fløte og pisk godt, før du tilsetter Philadelphia og smeltet smør. Bland alt det tørre og hell over i det våte, bland godt sammen og hell over i en smurt springform. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Jeg hadde for lite Philadelphia igjen til å lage glasur, og derfor brukte jeg Nugatti Zero som glasur på denne kaken. Det smaker bedre å lage glasuren selv, men dette var en grei nødløsning. Selv om dere kanskje ikke rekker å lage denne som farsdagskake i dag anbefaler jeg virkelig å teste oppskriften, den er nemlig helt nydelig!
Vi prøvesmakte desserten først i dag, men nå skal jeg på kjøkkenet igjen for å lage en skikkelig god farsdagsmiddag. Ha en super søndag alle ♥
Ser nydelig ut! 😀
Hvordan er oppskriften på den hjemmelagde glasuren? 😃
mmm den såg god ut 😀
Inspirerende blogg du har- prøvde denne kaken, men min sønn på 11 sa til meg: Mamma kan du ikke lage kaker jeg liker og ikke bare du? 😀😀 Mandelmelet blir spesielt for barn.
Signe: Ble ikke noen fulltreffer for han da hører jeg 🙂 Tantebarnet mitt på 3,5 år syntes den var veldig god, så det er sikkert forskjell på smaksløker 🙂