Prosjekt få tilbake rumpa mi

Innlegget inneholder sponsede lenker

Selv om jeg har gått ned en god del etter fødselen kjenner jeg virkelig ikke igjen kroppen min. Jeg føler meg skikkelig dvask, og magen min minner fortsatt litt om en bolledeig. Det kan jeg leve med, fordi jeg tenker at det vil stramme seg til ganske raskt når jeg kommer i gang med trening for fullt. Det jeg derimot synes er veldig kjipt er at rumpa mi nesten har forsvunnet! Det er ikke så mye junk in the trunk lenger for å si det sånn. Den er kanskje halvparten av det den var, og det er ikke noe gøy. Jeg har jo trent utrolig mye rumpe de siste årene og ikke minst gjennom hele graviditeten, men nå ser det ikke ut som jeg har tatt en eneste rumpeøvelse noensinne. Det har jeg selvfølgelig tenkt å gjøre noe med, mottoet mitt er at livet er for kort til å være misfornøyd. Trening av indre magemuskler er selvfølgelig fortsatt førsteprioritet, men på en god andre plass kommer dette rumpeprosjektet mitt. Selv uten vekter er det mange måter å få trent rumpa på, også på trilletur. Det blir vanskelig å gå trapper med vogn, men rumpa jobber mer ved å gå i bratte bakker også. Derfor prøver jeg å gå noen ekstra runder opp og ned bakkene på trilleturen vår, samtidig som det alltid er mulighet for å gjøre noen styrkeøvelser utendørs. Bulgarske utfall er et godt eksempel, tungt for både rumpe og lår. For min del er den ekstremt tung for kjernen også akkurat nå, så det blir ikke så alt for mange repetisjoner enda. Men alt er bedre enn ingenting!

Pannebånd og genser fra Kari Traa / sko fra Reebok


Step-ups er også en flott øvelse for rumpa som ikke krever noe utstyr. Hold fokus på at trykket skal ligge på den fremre foten, slik at du ikke sparker i fra med den bakerste. Det kan være litt vanskelig, men da får rumpa jobbet i mye større grad.

Jeg skal vise dere flere øvelser etterhvert, det er mange fine det er mulig å gjøre med strikk også. Så selv om jeg savner vektene smiler jeg likevel, kroppen fungerer og blir bedre og bedre for hver dag. Jeg tar kanskje babysteps, men ting går i riktig retning!

25 kommentarer
  1. Hva er det som gjør at rumpa faller så bort gjennom/etter graviditet? Husker lene hansen fortvilte over akkurat det samme. Hva er grunnen liksom?

  2. Anonym: jeg aner faktisk ikke! Jeg føler jeg har gjort ALT jeg kunne for å vedlikeholde den, men det har tydeligvis ikke funka. Ante ikke at hun slet med det samme etter sin graviditet, men på en måte føles det bra at jeg ikke er alene om å oppleve det 😛

  3. Du er super fin Nora! Og så godt å se at du er positiv og glad! Du klarer det du, og det tar tid å bygge rumpe, men du har så flott og trent rumpe fra før.. no time, så er du tilbake til sånn du ønsker tenker jeg 😉 Lykke til <3

  4. Åååh, jeg har akkurat samme problemet! Magen er deigete og rumpa borte, hehe 🙂 Må fortsatt vente i 4 uker med å begynne å trene da, men da skal jeg kikke innom her for gode tips 🙂 🙂

  5. Pleier folk å stoppe og se på når du gjør øvelser ute i friluft? Det er jo helt genialt å gjøre det, men jeg synes det er skummelt nok å jogge foran folk liksom, haha. Skulle gjerne turt å gjøre øvelser ute jeg også!

  6. Etter mitt andre barn så gikk jeg til kiropraktor, fysioterapeut og naprapat pga bekkenløsning. Naprapaten kunne fortelle at en av måtene de diagnoseres bekkenløsning på var å teste muskulaturen i lår og sete. Når man har bekkenløsning så koblet visstnok disse muskelgruppene ut. Jeg spurte dessverre ikke mer rundt dette, men det er jo en god teori på hborfor du føler at rumpa har forsvunnet litt 🙂

  7. Du er så flink og en skikkelig inspirasjon! Jeg lurte på en sak angående bulgarske utfall som jeg hadde blitt skikkelig glad for å få noen tips til. Det er øvelse jeg kjenner tar skikkelig på rumpa, men jeg har problemer med at jeg får krampe i den bakre foten. Gjelder det bare å øve seg på å slappe ordentlig av i den? Eller er jeg rett og slett for svak til å få til den øvelsen enda?:)

  8. Hehe, jeg skjønner hva du mener! I løpet av graviditeten min blei alt større utenom rumpa som blei mindre, og etter fødselen var den borte! Fødefu er et nytt begrep jeg kjenner igjen hvertfall… Haha!

  9. Word ang rumpa! Den føltes flat som bare det post partum. Mini er 11 uker nå og jeg har begynt med letter vekter i tillegg til kroppsvektøvelsene jeg har gjort fra ca uke 3 + går til fysio. Fysio sier at det er kjempeviktig å styrke alle musklene i rumpa etter fødselen. Gå rolig frem så rumpa faktisk får jobbe skikkelig. Han har gitt meg noen øvelser som skal utføres saaakte, type kamskjell, sidesteg i squatposisjon og strakmark med lette vekter. Boooring å gjøre de sakte, men omg, når man har lite junk igjen in the trunk så svir det som pokker her i gården i hvertfall. Keep up the good work! Du er kjempeflink og en stooor inspirasjon. All cred til deg for å ikke gå helt i kjelleren under graviditeten de store kroppslige endringene tatt i betrakning. You go girl!

  10. Jeg må bare si at jeg synes du stråler veldig som nybakt mamma, håper dere koser dere masse sammen.
   Jeg prøvde dine speltlompe “nachos”, og de ble så innmari gode. Lagde egen guacamole til, og det gikk fort ned for å si det sånn 😀

  11. Anonym: jeg overdriver faktisk ikke, det står jo ingen plass at den er flat 😀 men at den er under halvparten av det den var, det er helt sant! Resten har desverre sporløst forsvunnet 😛

  12. Hej,
   Jag kan försöka ge en liten kortfattad förklaring på varför rumpan blir plattare efter graviditeter. Det har en förklaring i det som sker i kroppen. I takt med att magen växer förlorar kvinnor flest kontakten med de inre magmusklerna pga inaktivering i tillägg till att de yttre magmusklerna delas ( man får en diastas). Detta i samband med hormonell påverkan av relaxin och olika mängder av progesteron och estrogen leder till mjukare ledband och senor som tillsammans med dålig bukaktivering gör att kroppens tyngdpunkt förskjuts och bäckenet tippas framåt. Det i sin tur ger ryggen en ökad svank och tillbakadragna skuldror som i sin tur ger dålig aktivering i rumpan. En dåligt aktiverad rumpa är en sovande rumpa. Och de flesta gravida rumporna och magarna sover i ca 9 månader så en oaktiverad rumpa blir platt och magen blir rund:) En sovande rumpa och mage måste väckas och få kontakt igen innan man börja träna och belasta med vikter för annars ger det ger lite effekt. Det med att ha dålig kontakt med de inre buk musklerna har inget att göra hur vältränad man är i utgångspunkt.
   Kvinnor som redan från början har dålig kontakt med sina stabiliserande djupa magmuskler kommer ha svårare att bibehålla god hållning och därigenom få ökad risk för större svank och rygg smärtor under graviditeten och dåligare kontakt med rumpan.
   Det Nora gör nu är helt super. Hon jobbar med att finna tillbaka aktiveringen i de djupa magmusklerna innan hon går in i styrkerummet och lyfter tunga saker:) för man ska inte glömma att buken är det som binder över och underkropp ihop. Den gör att vi kan gå stolt och bära upp kroppen. Om inte de musklerna är på plats och du inte har god kontakt med de djupa magmusklerna under övningar så kommer du falla ihop under tunga belastningar som knäböj, marklyft, pressar, drag mm eller kissa på dig. Är du vältränad i tillägg klarar man oftast pressa sig ganska mkt och kan skada sig pga att man inte tränat upp den svaga länken som för postpartum kvinnor är magen (ps här hjälper inte crunches och plankan;)). Samma gäller rumpan innan man startar belasta gluteus så måste du finna aktiveringen först, för känner du inte stumpen kan du knäböja hur mkt som helst men vara lika platt som en pannkaka:)) men tänker Nora kan många fler aktiveringsövningar på både rumpa och mage än mig. Hoppas det förklarat lite plattrumpa fenomenet:))

  13. Du ser helt fantastisk ut 😍 Kunne du forklart litt hvordan man skal gjør bulgarske utfall helt riktig? Kanskje lagd en film om noen av øvelsene du ønsker å vise? Jeg tar endel utfall på trening, men føler det tar kun i lår, så lurer på hva jeg kan gjøre feil..😊

  14. Søstra mi har akkurat samme problemet. Men i motsetning til din er hennes faktisk FLAT. Og magen vapsete.

  15. Kan du lage et eget innlegg om hvordan du trener bekkenbunnen og magemusklene nå etter fødselen? Har termin snart selv, vært fint med noen tips:)

  16. Utrolig deilig å se flere i samme situasjon. Snart 3 mnd etter fødselen og kjenner meg ikke igjen i min egen kropp, hjelper å høre(lese) at andre føler på det samme. Veldig inspirerende 🙂 Du har en lekker rumpe!

  17. Jeg blir så utrolig inspirert av deg! Må bare få skrevet det.
   Har fulgt bloggen din leenge, og det er så spennende og lese om alle oppturer og nedturer, men at du kommer deg gjennom alt og står på og ikke gir deg!
   Oppturer og nedturer kommer jo, slik er det bare, men blir så utrolig motivert og inspirert av å lese om måtene du takler alt på!
   Du er et godt forbilde, tusentakk for at du er den du er og at du blogger om din hverdag slik at vi andre kan lese og inspireres!
   Å ta små skritt i riktig retning er en fantastisk innstilling! Man har jo ikke dårlig tid? Bedre å ta ting i et greit tempo slik at kropp og hode følger med, og det ikke går ut over andre deler av livet 🙂
   Ha en fantastisk dag videre skjønne deg, gleder meg til å følge deg videre! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg