Vegetarburger med grove hamburgerbrød


Det er mandag igjen, og jeg tenkte å slå til med en skikkelig god vegetaroppskrift til dere! Hamburger er så utrolig godt, også når den kommer i en kjøttfri variant. Først tenkte jeg å dele oppskriften på hamburgerbrød med dere, som er sunt, grovt og mettende. For å lage det trenger du:

150 g havregryn ♥ 150 g speltmel ♥ 2 egg ♥ 2 dl vann

2 ts bakepulver ♥ 1 ts salt ♥ sesamfrø til topping

Bland alle ingrediensene i en bolle. Form til flate hamburgerbrød, fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, og la de avkjøle seg på rist. Jeg fikk seks hamburgerbrød av denne oppskriften. Mens hamburgerbrødene står i ovnen kan du lage vegetarburgerne, som er veldig enkle å lage.

Oppskriften består av ingrediensene under, men du kan også velge å bytte ut linsene med kikerter.

2 bokser røde linser fra Gogreen ♥ 100 g gulrot ♥ 6 champignon ♥ 1/2 løk

200 g havregryn ♥ 3 hvitløksfedd ♥ Litt salt, chili og kajennepepper

Skyll linsene og rasp gulrot, som du legger i en bolle. Stek finhakket sopp, løk og hvitløk i ei panne med litt olje. Etter omtrent fem minutter med steking heller du alt over i bollen, sammen med havregryn. Bruk gjerne det krydderet du ønsker, her har jeg brukt salt, chili og kajennepepper. Kjør alt i en foodprosessor til du har en jevn masse, du kan også bruke stavmikser. Sett i kjøleskapet i et kvarters tid, før du former til burgere med hendene og steker de på middels varme i panna. Jeg fikk totalt seks hamburgere av denne oppskriften. Så er det bare å servere, gjerne med litt friske grønnsaker og hvitløkskesam!

Da gjenstår det bare å si vel bekomme!

7 kommentarer
    1. Hei Nora! Dette så super godt ut og skal lages til middag i dag 🙂 lurte bare på to ting, bruker du lettkokte eller store havregryn? Og bruker du siktet eller sammalt speltmel?

    2. Nora: jeg elsker at du deler vegetaroppskrifter ukentlig! Disse burgerne skal jeg forresten lage på et tidspunkt.

    3. Dette så helt fantastisk ut!! Skal lagre oppskriften og prøve meg på den til helgen 🙂 Hvor mange porsjoner ga oppskriften da du lagde den?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg