Det er ikke bare boller en kan bake denne fine søndagen, for disse sconsene med søtpotet og havregryn er virkelig verdt å prøve. Saftige, smakfulle og fulle av god og riktig næring. Derfor er de også veldig mettende, og jeg klarte ikke å spise er enn en til frokost. For å lage disse trenger du:
400 g søtpotet ♥ 100 g havregryn ♥ 100 g fibra fullkornshvetemel ♥ 3 egg
100 g mager kesam ♥ 1 ss sukrin gold ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt
Vask søtpoteten, fjern skallet og kok opp. Når den er ferdigkokt moser du søtpoteten med stavmikser, slik at du får en glatt søtpotetmos. TIlsett egg og mager kesam, før du rører inn alt det tørre. Blandingen er ganske klissete,bruk derfor gjerne to spiseskjeer for å fordele til rundinger på bakepapirkled stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter, før du tar ut og lar de avkjøle seg på rist. Jeg fikk totalt 8 scones av denne oppskriften. Server med det pålegget du ønsker, jeg kan bekrefte at de smaker godt med både søtt og salt på!
Mangler du noen av ingrediensene har jeg tidligere laget en annen oppskrift på søtpotetscones med sesamfrø som dere finner ved å klikke på bildet under.
Nå skal leiligheten vaskes og ryddes, så kommer det svar på spørsmålsrunden i kveld. Ha en flott søndag alle sammen!
Det så ut som en nyydelig frokost!! 🙂 Ha en fin dag:)
Hvor lenge skulle de steke?
Aina: 20-25 minutter 🙂 skal oppdatere innlegget med det nå! 🙂