Kremet fullkornspasta med laks og reker

Denne retten  ble en supersuksess! Jeg lager ikke pasta så ofte, men det er det jo ingen grunn til. Det er så enkelt, og man kan lage mange fantastiske retter med det. Hvis en ikke er så glad i sjømat kan man selvfølgelig bytte ut laks og reker med kylling, men jeg synes denne kombinasjonen ble helt fantastisk. Dagens middag er faktisk en av de beste måltidene jeg har spist på lenge, og jeg er overlykkelig for at jeg lagde så stor porsjon. Denne oppskriften holder nemlig til fire personer, her i huset er vi er bare to så nå har jeg lunsj i morgen også. For å lage denne oppskriften trenger du:

500 g fullkornspasta

500 g laksefilet

200 g reker

2 sjarlottløk

250 g plommetomater

1 kinesisk hvitløk

1 boks creme fraîche lett 

1 dl vann

Salt 

Pepper 

Basilkum

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær laksefilet i passende store biter og stek i panna sammen med finhakket løk. Sørg for at laksen er gjennomstekt før du tilsetter tomater og reker. Jeg brukte enkelt og greit reker i lake denne gangen, kanskje ikke helt det samme som ferske men det ble utrolig godt likevel! La det surre litt sammen før du tilsetter boksen med creme fraîsche. Tilsett vann etter ønsket tykkelse på sausen, jeg brukte ca. 1 dl i dag. Smak til med salt og pepper, og finhakket basilikum. Retten tåler ganske mye krydder etter min mening, men dette justeres etter egne smaksløker.



5 kommentarer
    1. Hei fine Nora!
      Du lager så mye spennende mat! Kan du skrive litt om hvilke filosofi du har i forhold til mat? Ser du bruker mye “vanlige” melsorter, havregryn osv og lager mye som ser veldig velsmakende og deilig ut 🙂 Teller du makroer? Følger du sunn fornuft eller følger du et spesielt opplegg?
      Har lest bloggen din litt av og på, men vender stadig tilbake for inspirasjon, og da spesielt på kjøkkenet! Takk for super blogg 🙂 Ha en fin dag videre 🙂

    2. Fullkornspasta er kjempegodt og mettende, så denne oppskriften må jeg prøve en dag! Er veldig glad i laks, så det er kjekt å kunne prøve en ny variant av tilbehør. Og en slik rett er sikkert digg å ha som lunsj dagen etterpå!

    3. Har spist fullkornspasta en gang og da smakte den grovmjølsgraut (var ikke for mye kokt) så hvilket merke/produsent bruker du?

    4. Nam, dette var kjempegodt! Jeg hadde også oppi en halv squash! Det passet fint til, og da trengte jeg ikke ha i noe ekstra vann heller 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg