Søtpotetpizza

Hei dere! Det er fredag, og jeg har en kjempegod pizzaoppskrift å dele med dere. De siste dagene har bestått av bæring, løfting og skruing – så denne pizzaen ble perfekt påfyll etter en lang dag i går. Med søtpotet som hovedingrediensen i pizzabunnen ble dette en fantastisk god pizza, og det du trenger er følgende:

450 gram søtpotet

150 gram fibra fullkornsmel

1 egg

Salt, pepper

Kok søtpoteten og fjern skallet. Mos med stavmikser slik at det ikke er noen klumper igjen, og tilsett resten av ingrediensene. Rør godt, og fordel over et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter før du tar den ut og lar den avkjøle seg.

Mens bunnen står i ovnen steker du kyllingfilet, jeg er glad i kjøtt og vi brukte ca 600 gram på pizzaen. Som fyll har jeg brukt en halv boks mager kesam, smaksatt med presset hvitløk, salt og pepper. Når dette er fordelt utover topper du med kylling, mais, paprika, løk, ost og gjerne spekeskinke om du ønsker. Jeg synes det er ekstra godt med litt oregano på toppen også. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i ca 15-20 minutter, eller til osten har smeltet.
Så er det bare å nyte denne fantastiske pizzaen med god samvittighet!

4 kommentarer

Siste innlegg