Lavkarbo oppskrift: Hvit blomkålpizza

Pizza og blomkål høres kanskje ikke ut som verdens beste kombinasjon, men dette må dere bare prøve. Å bruke blomkål i pizzabunnen gjør bunnen svært kalorifattig, og lav på karbohydrater. Det du trenger for å lage bunnen er følgende:

350 gram blomkål

150 g gresk yoghurt / mager kesam

2 egg

3 ss mandelmel

Krydder etter ønske, jeg brukte hvitløk, salt, cummin og oregano

Kok blomkålen til den er myk, hell av vannet og mos med stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt, så er røra ferdig. Fordel med en sikkepott utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek midt i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter. Ta den ut og la den avkjøle seg i 10-15 minutter, slik at den stivner. Deretter blander du en halv boks gresk matyoghurt med 2 ts pesto, og fordeler jevnt over bunnen. Du kan bruke de grønnsakene du har lyst til, jeg valgte purre og paprika i dag. Deretter toppet jeg med ost, og la serranoskinke på til slutt. Sett inn i ovnen igjen på samme temperatur i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet.



Totalt i bunnen har du bare 400 kalorier, med hele 44 gram protein, 14 g karbohydrater og 17 gram fett. Det er virkelig en pizzabunn man kan nyte med god samvittighet! Fyllet kan en jo regulere selv i forhold til næringsinnhold, men jeg vil virkelig si at kominasjonen over ble utrolig bra. Totalt næringsinnhold for hele pizzaen med ca 70 gram ost og 40 gram serranoskinke blir ca 970 kalorier, hvorav hele 87 (!) gram er protein, 26 gram er karbohydrater og 55 gram fett. Supert for to personer, ellers kan du spare restene og spise til lunsj.



Nå skal jeg og Guapo ut på tur – riktig god torsdag alle sammen!

11 kommentarer

Siste innlegg