Søndagsmiddag og ferdig som student

Svinekjøtt med kålrotstappe og brokkoli ble dagens søndagsmiddag, og det falt virkelig i smak. Kålrotstappe lager jeg ved å koke 400 g gulrot sammen med 400 g kålrot. Jeg skreller de først, og når de er ferdigkokt moser jeg grønnsakene med stavmikser. Gjerne smak til med litt salt og pepper, og kanskje en ss smør om du ønsker. Å mose grønnsaker er et veldig godt tips til å spise mer grønnsaker i hverdagen. Når du moser grønnsakene er det mye lettere å spise, dagens lille tips om du ønsker å få inn mer grønnsaker i hverdagen. Jeg elsker grønnsaker, og kokte litt brokkoli på siden også. Perfekt søndagmiddag!



Studentuka mi er over, og jeg håper det har gitt dere en liten wakeup call i forhold til hvor billig sunn mat faktisk kan være! De siste 7 dagene har jeg levd på 450 kroner, og jeg brukte ikke engang alt av det jeg kjøpte inn. Med litt bedre planlegging kunne jeg nok havnet ned på rundt 400 kroner, altså er det ingen grunn til å bruke at sunn mat er dyrt som unnskyldning. Jeg spiser tre store måltider om dagen, og ukesmenyen min så slik ut:

Mandag: Smoothie til lunsj, omelettpizza til middag og rundstykker med markell i tomat til kvelds.

Tirsdag: Rundstykker med skinke til lunsj, stekt svinekjøtt med brokkolimos til middag og havrebrød med skinke til kvelds.

Onsdag: Havrebrød med egg til lunsj, bakt potet til middag og smoothie til kvelds.

Torsdag: Havregrøt med kokosmelk til lunsj, pannekaker til middag og cottage cheese med frukt & nøtter til kvelds.

Fredag: Omelett til lunsj og pizza til middag/kvelds.

Lørdag: Havregrøt kokt med egg til lunsj, hamburger til middag og cottage cheese med bær til kvelds.

Søndag: Cottage cheese med frukt til lunsj, svinekjøtt og brokkolimos til middag og pizzarester til kvelds.

Over ser dere bare noe av de herlige måltidene jeg har spist denne uken, og jeg har virkelig ikke “følt på” at jeg har vært student denne uken. Alt handler nemlig bare om planlegging, enten det gjelder handling av mat eller planlegging av treningsuka di. Sett av en halvtime søndagskveld, gå gjennom kalenderen din og planlegg uka som kommer! Finn ut hvilke dager du skal trene, hva du skal handle inn slik at du har nok mat og gjennomfør det du har planlagt når mandagen kommer. Da gjør du alt så uendelig mye enklere for deg selv 🙂

18 kommentarer
    1. Suupert at du har gjort dette! Kommer til å lage mange av rettene dine når jeg blir student igjen 😀

    2. Spiser du ikke frokost? To-tre måltider per dag ser litt lite ut, i alle fall for deg som trener så mye. Spiser du noe mellom disse måltidene?

    3. Bra jobba, Nora! 😀
      Kan du skrive opp hva du sitter igjen med av mat ift den opprinnelige handlelista? Så kunne folk som vet at de vil ha litt mer mat i løpet av uka fordele dette på sultne dager?

    4. Det så kjempegodt ut!! 🙂 Men du sier tre store måltider.. er smoothie et stort måltid? Det ser jeg på som et mellommåltid:o Men så har ikke jeg satt meg så mye inn i mat/kosthold da..

    5. Stusser også litt over det Linn påpeker her. Kan godt være at blogginnleggene dine framstiller det feil, men slik jeg oppfatter måltidene dine, så er dette måltid jeg kan spise fire ganger om dagen, og i tillegg spiser jeg masse smoothies, frukt, bær og proteinbarer i mellom måltidene. Men – vi er forskjellige. Synes bare det er rart at jeg trenger så mye mer mat enn du gjør, når jeg er mye mindre enn deg, i tillegg til at jeg “bare” trener tre-fire ganger i uka.

    6. Hei! Liker bloggen din kjempe godt, og det er supert med slike innlegg! Men spiser du ikke fisk? Kan ikke komme på å ha sett noen fiskeoppskrifter her 🙂

    7. Linn og Ingvild: det kommer jo selvsagt an på hva man har i smoothien, og totalmengden mat hver dag. I mine smoothier er det en hel boks kesam, bær, kokosmelk og gjerne nøtter på toppen. Da er jeg fort oppe i 4-500 kcal – noe som holder som et hovedmåltid. Mindre smoothier blir selvsagt noe helt annet. Og om jeg spiser litt lite til et måltid tar jeg det alltid igjen ved å spise en større middag/kvelds – det er jo totalinntaket i løpet av en dag som teller, og ikke hvert enkelt måltid 🙂

    8. SiljeHH: hadde igjen 200 g svinekjøtt, litt fersk brokkoli, en boks hermetiske tomater, 3 poteter, masse gulrøtter, havregryn, noen egg og skinke 🙂

    9. Anniken: Jo det gjør jeg ofte 🙂 Laks, ørret, makrell og torsk er jeg veldig glad i og spiser ofte – så da er det bare å bla seg litt gjennom for å lete 🙂

    10. Jeg lurer på om du har brukt noe søtning, proteinpulver, bcaa eller annet kosttilskudd? syns det er i turene på helsekost det ofte går mye penger.. og mange av måltidene over er ikke så gode uten sukrin (havregrøt bl.a).

    11. De havrerundstykkene dine er magisk gode.. Lagd de to ganger, og nå skal keg lage en hel haug å fryse ned🙊

    12. maria: ikke denne uken, men til vanlig gjør jeg det! Men det handler ofte om å finne andre gode smaker, feks kokosmelken i havregrøten gjør den veldig god, samme gjelder når jeg spiser kesam/cottage cheese med frukt og bær for søtere smak. Kanel er også supergodt å ha på, samt billig 🙂

    13. Hei, spiser du bare tre måltider om dagen? spiser ikke du frokost?
      Jeg har regnet ut at jeg skal ligge på et 1400 kcal dagen. for å gå ned 10 kg på 3 mnd. Jeg synes det var lite, og har tidligere vært på ca 1600-1800 kcal dagen. Men syns du det høres ok med 1400 kcal dagen, men kanskje øke de dagene jeg trener?
      og tilslutt…TUSENTAKK For at du er en så stor INSPIRASJON i hverdagen <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg