Sunn og enkel fredagspizza

Det er fredag, og tacoen er byttet ut med noe som er minst like godt: pizza! Pizza har et ufortjent dårlig rykte på seg, for en pizza trenger absloutt ikke å være nei-mat. Så lenge du bruker de rette ingrediensene kan du få nesten hvilken som helst rett til å bli sunn. Akkurat denne varianten er både sunn og superenkel, her trenger du virkelig ikke være en ekspert på kjøkkenet. Oppskriften på pizzabunnen ser slik ut:

350 g havregryn

120 g sesamfrø

3 egg

3 dl vann

Litt salt

Rør ingrediensene godt sammen, og fordel utover en bakepapirkledd langpanne. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter, og i mellomtiden lager du fyllet.

Her har jeg stekt 250 g karbonadedeig sammen med to stykk finhakkede løk og en halv paprika. La det bli gjennomstekt før du heller en boks hermetiske tomater over, og to ss tomatpure. Boksen med hermetiske tomater  jeg brukte inneholdt smak av basilikum og hvitløk, men her kan du velge å krydre som du selv liker best.


Fordel fyllet ut over deigen, før du strør mais og ost over. Inn i ovnen igjen i 10-15 minutter, til osten har smeltet. Så er det bare å nyte, denne pizzaen holder fint til tre sultne personer. Hvis du er som meg og ikke vil dele maten din har du allerede lunsjen til i morgen klar også!
Ingen grunn til å holde seg unna pizza med andre ord, så lenge du gjør det på den riktige måten. Sunn, kjempegod og mettende – hva mer kan man ønske seg da? Ha en super fredagskveld alle sammen, og riktig god helg!

13 kommentarer

Siste innlegg