Enkle sesam- havrerundstykker

Dagens tredje blogginnlegg, dette tror jeg er ny rekord! Jeg kunne jo ikke gjøre annet enn å holde det jeg har lovet, nemlig å vise dere kveldsmaten min. Jeg spiser etter periodisk faste prinsippet, som vil si at jeg spiser mitt første måltid rundt klokken 12 og det siste rundt 20-21. Da spiser jeg tre store måltider hver dag istedet for mange små. Grunnen til det er rett og slett fordi jeg ikke er så sulten på morgenen, da er det heller ikke vits i å dytte i seg mat man ikke har lyst på. Det at frokost er det viktigste måltidet om dagen er bare en myte, men om du liker å spise frokost er det selvfølgelig bare fint. Det handler om å finne ut hva som passer for nettopp DEG. Disse rundstykkene passet iallefall meg og mine smaksløker godt, og oppskriften ser slik ut:

7 dl havregryn

2,5 dl sesamfrø

2 egg

3 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Hvis du ønsker kan du også tilsette 1 ts salt og 1 ts bakepulver. Form til rundstykker og stek de midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. La de avkjøle seg på rist før du skjærer de i to og nyter fersk bakst. Næringsinnhold per rundstykke blir da 207,5 kcal, med ca. 8 gram protein, 19 gram karbohydrater og 10 gram fett.  Disse er veldig mettende, og siden jeg har spist litt lite tidligere i dag spiste jeg tre rundstykker med en hel boks makrell i tomat på.





Jeg bakte disse litt tidligere i dag, og det har luktet så godt i leiligheten at jeg virkelig har gledet meg til å sette tennene i rundstykkene! Både Guapo og kjæresten ville smake de også, men i studentuka er all maten min. Nå skal jeg slappe av i sofaen med noen episoder House of Cards, gleder meg til å vise dere flere oppskrifter i morgen!

19 kommentarer

Siste innlegg