God morgen! Jeg titter innom for å gi dere oppskriften på en ekstremt god søndagsfrokost, nemlig blåbær- og yoghurtscones. Scones er så godt, og ikke minst utrolig enkelt å lage. På søndager har man ofte litt ekstra tid til å lage frokost også, og her er oppskriften på disse herlighetene:
6 dl havregryn
1 dl kokosmel
3 dl vann
300 g gresk yoghurt
3 ss sukrin gold
150 g blåbær
2 ts bakepulver
En klype salt
Bland alle ingrediensene godt sammen til en klissete deig. Rør inn bæresne forsiktig til slutt og fordel til flate scones og stek i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. Jeg fikk totalt seks scones av denne oppskriften, og de metter veldig!
La de avkjøle seg på rist før du topper med pålegg, jeg kan bekrefte at disse smakte utrolig godt både med søtt og salt på. God frokost!
noen som har prøvd disse med kesam i stede for yoghurt? Var ingen youghurt i kjøpeskapet😜
Liv Kristin: kesam har en litt mer syrlig smak, så jeg foretrekker gresk yoghurt. Men om du prøver med kesam så kanskje bruk litt mer søtningsmiddel 🙂
Hvor mange kcal per scones?
silje: det vet jeg ikke, regner nesten aldri på kalorier 🙂