Syk og sofa

Jeg startet lørdagen med en omelett, enkel og sunn start på dagen. Etter lavkarbo ukene mne ble jeg litt lei av egg, men nå har jeg virkelig fått sansen for det igjen. 4 egg, noen ss melk og en presset hvitløk ble stekt sammen med paprika på panna. I mellomtiden lagde jeg en liten salat, og frokosten var klar på et blunk.  Sammen med en boks Redbull var det en godkjent start på dagen, jeg trengte litt ekstra i dag. Jeg er nemlig ikke helt i slaget, skulle vært på jobb i dag og på julebord i går kveld men noen ganger må man bare bli på sofaen selv om man ikke vil.

Uansett, til julebordet jeg egentlig skulle på i går bestemte jeg meg for å bli litt brunere. Jeg har tatt til fornuft og sluttet med solarium, men jeg innrømmer gjerne at det ikke er kult å føle seg kritthvit og blek. Jeg har alltid vært skeptisk til selvbruning, men etter lovord fra min gode venninne Linn måtte jeg prøve Vita Liberata jeg også. Jeg er helt talentløs på å få ting jevnt, men med denne selvbruningsmoussen er det med en vott som gjør påføringen kjempeenkel. Fargen på huden min ble også kjempefin, og den skal holde i opptil 2-3 uker. Jeg ble iallefall superfornøyd med resultatet, og det er nesten synd at jeg ikke fikk vist frem den fine brunfargen. Jeg får heller bruke litt mer singlett på trening i ukene fremover, utrolig hvor lite som skal til for å føle seg mer vel 🙂 Du finner selvbruningsmoussen hos sponsor X-life her.

I stedet for å jobbe, i stedet for å trene så ligger jeg altså rett ut på sofaen med Guaposen min. Han er ikke frisk han heller stakkar, så det er godt vi har hverandre. Vi har vært flere runder til dyrlegen men vi finner ikke helt ut hva som er galt med han. Som dere ser på bildet under har han mistet all pelsen på halsen, og på andre områder på kroppen. Han klør en del og i tillegg fryser han fort fordi han har så lite pels. Så nå har jeg tent opp i ovnen og vi ligger her på sofaen begge to, og her blir vi nok liggende resten av dagen. Det er så utrolig mye selskap i en hund, den lille tassen får meg alltid i bedre humør uansett hvilken form jeg er i 🙂

Satser på at jeg er i bedre form til i morgen og at jeg klarer å komme med et litt mer sprudlende innlegg til dere. Nå er jeg sliten bare av å skrive dette blogginnlegget så jeg skal klappe sammen maskina. I morgen kommer det også en ny gave i adventskalenderen min, den er det bare å glede seg til! Ha en sprek lørdag da dere, tren litt for meg også 🙂

16 kommentarer
    1. har den der selvbruneren, men ble så redd da jeg så hvor mørk den var, så skylte den bort med en gang. HAHA. Så helt ujevn ut. Gjør det det på deg og når du smører på?

    2. Kamilla Haaland: Nei, ikke i det hele tatt! Men den blir jo ikke like brun når du har den på – så om du ikke skyller får du det sikkert jevnt. Fordi når JEG får det til, da må alle andre få det til også 😛

    3. Hei,
      Har dyrlegen sjekket hunden din (grundig!) for demodex (hårsekkmidd)? Rasen du har kan dessverre være rammet av dette, men med rett behandling kan de heldigvis bli kvitt det, selvom behandlingen kan være omfattende dersom demodexforandringene er blitt store. Jeg ser jo bare deler av hunden din på bildet, men typiske steder er blant annet hode og bryst, og ut ifra bildet du har lagt ut ser det hvertfall ut som hunden din er rammet der. Håper dere finner ut av det og at han blir frisk:)

    4. Åå, stakkar Guapo. Katten min mistet mye pels i ansiktet her i sommer, hun fikk også sår. Så ikke bra ut. Dyrlegen sa det var en allergisk reaksjon på noe. Hun fikk antibiotika og kortisol så ble hun helt fin igjen. Kanskje det kan være noe sånt?

    5. Sjekket at det ikke er allergi? Hunden vår er allergisk og begynner da å klø endel + mister pels. Hun får det bare på sommeren, men det kan jo være ulikt.. Prøv allergimedisin og se om han blir bedre! Vel verdt det 🙂 jeg kan finne ut hva allergimedisinen vi bruker heter om du vil? Vi brukte også veeldig lang tid på å finne årsak.. vondt å se at de klør så mye. Men god bedring til begge to 😀

    6. Anonym: vi har tatt alle mulige tester uten å finne ut at vi finner ut av det :/ prøvd å legge om dietten hans helt nå for å se om det hjelper 🙂

    7. Bare hyggelig! Blir ikke overrasket om han ender opp med den diagnosen, du kan jo google litt:) Ser at noen over her anbefaler allergiutredning, men dette er noe som ikke kan utføres før hunden har fylt 1 år (med blodprøver etc). En diett-endring kan hjelpe, men det er ikke så ofte at fôrallergi gir utslag i den type håravfall hunden din har på bildet, det kan enten gi utslag i mage-tarm-systemet, eller så kan det absolutt gi utslag i huden, men da som oftest enten med gjentatte ørebetennelser eller dype hudbetennelser mellom potene. Ønsker dere uansett lykke til og ikke gi deg, dersom ikke din dyrlege finner ut det selv, så be om å bli henvist til en hudspesialist:)

    8. Hei 🙂 Er det en staffordshire bullterrier du har ? Vi hadde samme problem med vår og vi prøvde ut alt og brukte utallig tusen på han uten at han ble bedre så fikk vi tips av ei dame som jobbet på dyrebutikken av å bytte ut tørrfor med vom og det tok en uke og vi så store forandringer. Og nå er han frisk som en fisk, anbefaler det på det sterkeste. Ta kontakt om du skulle lurer på noe 🙂 Susanne

    9. Glemte å nevne det at hos dyrlegen ble det påvist at han var allergisk mot husstøv,midd og ect. Deretter kastet vi ut alt av tepper og div og begynte på medisiner uten at han ble bedre.

    10. Min staffe har sett nesten lik ut da han var valp.
      Han hadde demodex, og allergier mot husstøvmidd, pollen (gress bl.a) og noe kryssallergier på mat, i tillegg til furunkolose (blir med jevne mellomrom rød i potene og får vondt.) Vi brukte hyper-allergi fôr en periode, og han har også gått på allergi sprøyter som vi ga selv. Fikk pelsen tilbake etter en stund.
      Synd at det er sånn! En fin rase, men dessverre alt for mye problemer med de.
      Når vi kastrerte vår så ble han mye bedre.. Grunnen til det var at da produserer han ikke like mye testosteron lengre, som kan være mye av grunnen til at de har det sånn..
      Om det skulle være noe du tenker på så er det lurt å evt. prøve kjemisk kastrering først, for å se at hunden ikke blir helt personlighetsforandret.
      Jeg anbefaler det på det sterkeste. Vår har ingen plage lengre, unntatt furunkolosen..
      Lykke til. Håper han blir fort frisk. Ikke kjekt det der!

    11. Hei
      Ville som nevnt over her fått dyrlege til å ta en skraptest for å sjekke om området er rammet av midd. Dette kan gi hårløse flekker, men demodexe i seg selv skal ikke klø så da er det ofte allergier i tillegg som er problemet. Man kan ta en blodprøve fra de er 1 år for å teste for allergier. Veterinærhøyskolen er det beste stedet å få utredet han på da de sitter med den nyeste forskingen og mye god kunnskap. Også lurt å høre med oppdretter om de kjenner til noe i linjene bakover eller om noen av søsknene kan slite med det samme, men det har du sikkert gjort. Er dessverre fler og flere av rasen som blir syke. Lykke til med din hærlige gutt og takk for inspirerende blogg ; )

    12. Staffen min mistet alltid pelsen bak på låra, og mye av ansiktet hver høst/vinter. Jeg bruker naturforet Markus Muhle og hun har aldri vært så fin i pelsen som nå. Det kan jo være verdt å prøve. De har en egen Facebook side, og der er det mange som deler sine erfaringer med foret.
      Mvh Siv

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg