Meatza Monday

Dette er ikke er forslag for meatless monday – men det absolutt motsatte! Jeg har nemlig for første gang prøvd å lage pizza med bunn av kjøtt, og topping av kyllingfilet. Med andre ord er dette en proteinbombe uten sidestykke, samtidig som den er lav på karbohydrater. Det var rett og slett dødsgodt, og jeg anbefaler dere virkelig å prøve selv om det høres litt rart ut 🙂 Til bunnen trenger du 700 g karbonadedeig, to egg samt salt og pepper. Bruk hendene/kjøkkenmaskin og bland det godt sammen, før du fordeler utover på bakepapir. Sørg for å få den jevn og med samme tykkelse overalt, før du setter i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Mens den står i ovnen lager du fyllet. VI brukte 400 g kyllingfilet, en boks hermetiske tomater, 2 ss tomatpure, en presset hvitløk og salt. Kyllingfilet stekes først før du heller over resten og lar det putre noen minutter. Smak til med salt og eventuelt mer krydder om du ønsker. I tillegg kuttet vi opp fersk sopp, røkløk, purre, paprika og tomat som vi toppet pizzaen med. Etter 10 minutter i ovnen ser bunnen som på bildet under og du er klar for å legge på fyllet.


Topp med ost på toppen, og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter eller til osten har smeltet. I mellomtiden kan du lage en frisk salat, guacamole og kanskje hvitløksdressing? Min besto av en boks lett gresk matyoghurt, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin. La pizzaen avkjøle seg et par minutter før servering, så er den klar til å nytes. Bunnen blir faktisk helt fantastisk god – og med kyllingen på toppen er dette virkelig et festmåltid. Det var ukens første mattips – jeg lover at det er flere i vente 🙂



6 kommentarer
    1. Fra en vegetarianers perspektiv hørtes det direkte kvalmt ut, men veldig spennende idé! Viser virkelig at man ikke trenger den tradsjonelle bunnen med masse hvitt mel for å lage pizza.

    2. Hei! Bunnen Ser så rødlig ut før den settes i ovnen, er det bare karbonadedeig og egg? Ser ut som det også er tomatpure i den. Gleder meg til å prøve denne pizzaen 🙂

    3. Hei Nora 🙂 Tenkte å lage denne, men bare lurte på hva du gjorde ifht kyllingfileten, stekte du den hel og skar den deretter opp i biter før du la den oppå bunnen, eller la du bare hele den stekte kyllingfileten oppå bunnen? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg