Hvit pizza med laks og pesto

Pizza kan varieres i det uendelige, både med deig, saus og fyll. I går hadde jeg lyst på både laks og pizza til middag – så da ble løsningen naturlig nok laksepizza. Oppskriften på den sprø bunnen ser slik ut:

150 g havregryn

50 g sesamfrø

2 egg

150 g lett gresk matyoghurt

1 ss sukrin og 1 ts salt

0,5-1 dl vann

Pisk eggene lett sammen med sukrin og salt, før du tilsetter yoghurten og til sist de andre ingrediensene. Tilsett litt vann slik at du får en røre som er litt flytende og som du fordeler utover et bakepapir med slikkepott/kniv. Stek midt i ovnen å 200 grader i 10 minutter mens du lager toppingen. Til den hvite pizzasausen brukte jeg resten av begeret med gresk matyoghurt, 2 ss pesto og 2 pressede hvitløksfedd. Resten av fyllet ble 100 g laks (jeg brukte Salmalaks) , 1/2 rødløk og fersk sopp. Fordel dette over den forstekte pizzabunnen sammen med mozarella på toppen – og sett inn i ovnen igjen på samme temperatur. 

 Etter 15-20 minutter har osten smeltet og du kan ta pizzaen ut av ovnen. La den avkjøle seg litt på rist før du topper med ruccola. Denne pizzaen ble virkelig en smaksfest, og var perfekt for en veldig sulten jente i går. Er du ikke like sulten holder det til middag og kanskje lunsj dagen etterpå. Jeg vet at pizza og fisk ikke høres ut som en perfekt kombinasjon for mange men dette bør dere faktisk prøve! Fantastisk godt, sunt og enkelt 🙂

 


 

8 kommentarer

Siste innlegg