Bakt egg i avocado

En lavkarbo luksuslunsj er bakt egg i avocado. Både egg og avocado inneholder mye av de sunne fettsyrene som er bra for oss og gjør at vi holder oss mette lenge. Avocado er i tillegg en kraftig antioksidant og inneholder blant annet mye Vitamin C og Vitamin E. Den er også en super kilde til magnesium, kalsium og kostfiber – så det er mange helsefordeler ved å spise avocado i tillegg til at det smaker fantastisk!

Del først en avocado i to. Bruk en skje til å lage større hulrom hvis steinen er liten. Legg på avocadoen på en bakepapirkledd form og klekk to små egg i hver halvdel. Du kan med fordel klekke egget i en bolle først, og helle av litt av eggehviten først hvis du ikke ønsker at det skal renne over. Kvern litt salt og pepper over før du setter i ovnen på 225 grader i 15 minutter.


Mens de står i ovenen kan du gjerne lage en liten salat som tilbehør, og bruk de spiseskjeene med avocado som ble skrapet ut. Så er det bare å nyte, og jeg kan bekrefte at det smaker enda litt bedre ute i sola.



9 kommentarer

Siste innlegg