Bakt egg i avocado

En lavkarbo luksuslunsj er bakt egg i avocado. Både egg og avocado inneholder mye av de sunne fettsyrene som er bra for oss og gjør at vi holder oss mette lenge. Avocado er i tillegg en kraftig antioksidant og inneholder blant annet mye Vitamin C og Vitamin E. Den er også en super kilde til magnesium, kalsium og kostfiber – så det er mange helsefordeler ved å spise avocado i tillegg til at det smaker fantastisk!

Del først en avocado i to. Bruk en skje til å lage større hulrom hvis steinen er liten. Legg på avocadoen på en bakepapirkledd form og klekk to små egg i hver halvdel. Du kan med fordel klekke egget i en bolle først, og helle av litt av eggehviten først hvis du ikke ønsker at det skal renne over. Kvern litt salt og pepper over før du setter i ovnen på 225 grader i 15 minutter.


Mens de står i ovenen kan du gjerne lage en liten salat som tilbehør, og bruk de spiseskjeene med avocado som ble skrapet ut. Så er det bare å nyte, og jeg kan bekrefte at det smaker enda litt bedre ute i sola.9 kommentarer
  1. Dette så utrolig godt ut 🙂
   Må man ha noe spesielle kunnskaper evt. Kurs osv. For å kunne søke som personlig trener? Er interessert i styrketrening osv. Men har kun holdt på med styrketrening i ca 2 år. Men har alltid vært aktiv.

  2. Wow du slutter ikke å imponere:) din kreative sjel . Hvor får du alt fra? 🙂 lykke til med innspurten til eksamen:)

  3. Hanne: jeg aner ikke! men jeg lover at ikke alle ideene mine er gode, det er bare en brøkdel som havner på bloggen mens resten havner i søppelbøtta, haha 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg