Uansett om du er på diett, passer vekta eller bare spiser clean kan du spise denne kaken. Her har du en kake som bare inneholder sunne ingredienser, og som smaker helt supert i tillegg! Ingen grunn til å styre unna kakefatet med andre ord, i allefall ikke hvis det er denne herligheten som står på bordet. Oppskriften ser slik ut:
Bunn:
40 g hasselnøtter
80 g havregryn
60 g sukrin
4 ss vann
Mos hasselnøttene med en stavmikser/blender og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen, før du fordeler i en sprimform. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Sukrinet vil smelte og sørge for at bunnen binder seg sammen. Avkjøles på rist. Bunnen ser slik ut før den går inn i ovnen:
Fyll:
1 pakke gelatinplater
3,5 dl saft, jeg brukte zeroh villbringebær
3,5 dl vann
2 bokser mager vaniljekesam
2 ss sukrin
La gelatinplatene løse seg litt opp vannet før du tilsetter saft og sukrin. Kok opp på svak varme, og sørg for å røre godt. Når alt har løst seg opp trekker du kjevel av plata og lar det avkjøle seg. Etter det er avkjølt rører du inn to bokser mager vanilje kesam. Bland alt godt sammen, og hell over den avkjølte bunnen. Sett kaken i fryseren i to timer, og du er klar for servering! Topp gjerne med frisk frukt eller bær, jordbær og blåbær er supert til 17.mai!
Osteaken lagde jeg i går, og den er allerede spist opp. Jeg fikk heldigvis hjelp, hvis ikke hadde jeg lett spist hele selv. I dag er det derimot verken baking, trening eller løping som står på planen. Jeg har nemlig blitt mamma, til den nydeligste lille staffegutten man kan tenke seg. Det er ufattelig hvor mye kjærlighet man kan føle til en så liten skapning etter så kort tid. Jeg kjenner jeg nesten får tårer i øynene når jeg kikker bort den sovende lille hjerteknuseren. Barnet heter Guapo, og selv om det ikke skal bli noen hundeblogg så kan dere forvente å se mye av han fremover 🙂 Snart våkner han nok, og vi skal ut på tur igjen. Ingen tvil om dette blir en trofast turpartner, koseklump og følgesvenn i årene som kommer. Herregud så lykkelig jeg er akkurat nå!
Så søt og fin blogg du har! 🙂
Jeg har forresten en konkurranse på bloggen, hvor du kan vinne en valgfri bikini fra To Die For. Hadde satt stoor pris på om du hadde meldt deg på den 😀
Klem Oda <3
Haha, jeg skjønte det! Gratulerer så mye <3 gleder meg selv til å få valp neste sommer! Hvor gammel er han?
Å herlighet så søt han var 😀 Gratulerer så mye!
Gratulerer så mye med ny hund, kjempe søt 😀
Jeg leitet litt etter sunne versjoner på ostekake, men den jeg fant var det veldig mye ingredienser i, men din er jo veldig bra, så da skal jeg heller lage den til 17.mai 🙂
Gratulerer med babygutten. Han ser helt helt nydelig ut! 🙂
Gratulerer så mye med hund! Og han var jo bare helskjønn også – kanskje derfor du kalte han Guapo? 😉
For en nydelig hund! 🙂 Gratulerer så mye! En hund er den perfekte turkamerat 🙂
Den kaken så forresten utrolig god ut!
Den så skummelt god ut!! For en nydelig rød og skjønn staffegutt! Hvor kommer han fra?
HANNE M. STEINNES: Kennel Kaasbøll er han fra 🙂
balansertliv: ja, jeg synes virkelig han kler navnet sitt 😀
Gratulerer med den nydelige valpen. Jeg har to hunder selv, de gjør virkelig livet rikere. Blir en hærlig tur kompis og bestevenn.
Hvor søt han er 🙂 hvor gammel er han?
Gratulerer med staff. Har en selv. De er det skjønneste hundene! Si ifra hvis du trenger tips eller lekekamerat til søten 🙂
Fin hund du har fått deg.
Skulle lånt han av og til på mine treningsturer i bymarka 🙂
Håper dere begge får en fin 17 mai!
Har fulgt bloggen din i halvannet år nå, og må bare si at du har en utrolig inspirerende blogg! Og den kaken ser jo helt fantastisk ut, må prøves! 😀
Ah, så skjønn! Gratulerer så mye 🙂 Kjenner følelsen.
Kult! Har tenkt på en sånn kake sååå mange ganger, bra å vite at det funker! Men hvorda blir bunnen? Blir den helt sprø, eller litt mykere av fyllet?
grattis med hund! 🙂 den kaka vil jeg prøve, men må bare spørre; når du sier 3,5 dl saft, du mener konsentrat da eller? ikke utblandet nei? tror du det funker med zero pineapple?! 😀
Åh, så nydelig han er! Gratulerer 🙂
M: konsentrat ja 🙂 det fungerer sikkert det og, personlig synes jeg ikke det høres så godt ut med ananas i ostekake, men hvis du synes det høres bra ut er det bare å prøve! 🙂
Kristine Mowmow: den blir bittelitt mykere, men siden den står i fryseren blir den fortsatt sprø og god 😀
takk for svar, da prøver jeg med bringebær 😉
Gratulerer med hund. Er det noen som savner en kjærste her eller?;-)
jurg: Hehe, nei det er mer enn nok med en mann i huset 😀
Herregud, så fin han er!
Kaken så utrolig digg ut, skal lage den til 17 mai 🙂
Hvor lenge holder kaken? Er det greit å ha den i
kjøleskapet etter de 2 timene i fryseren?
Ha en fortsatt koselig kveld 😊🌸