Sunn ostekake og familieforøkelse

Uansett om du er på diett, passer vekta eller bare spiser clean kan du spise denne kaken. Her har du en kake som bare inneholder sunne ingredienser, og som smaker helt supert i tillegg! Ingen grunn til å styre unna kakefatet med andre ord, i allefall ikke hvis det er denne herligheten som står på bordet. Oppskriften ser slik ut:

Bunn: 

40 g hasselnøtter 

80 g havregryn

60 g sukrin

4 ss vann

Mos hasselnøttene med en stavmikser/blender og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt sammen, før du fordeler i en sprimform. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Sukrinet vil smelte og sørge for at bunnen binder seg sammen. Avkjøles på rist. Bunnen ser slik ut før den går inn i ovnen:

 Fyll:

1 pakke gelatinplater

3,5 dl saft, jeg brukte zeroh villbringebær

3,5 dl vann

2 bokser mager vaniljekesam

2 ss sukrin

La gelatinplatene løse seg litt opp vannet før du tilsetter saft og sukrin. Kok opp på svak varme, og sørg for å røre godt. Når alt har løst seg opp trekker du kjevel av plata og lar det avkjøle seg. Etter det er avkjølt rører du inn to bokser mager vanilje kesam. Bland alt godt sammen, og hell over den avkjølte bunnen. Sett kaken i fryseren i to timer, og du er klar for servering! Topp gjerne med frisk frukt eller bær, jordbær og blåbær er supert til 17.mai!

Osteaken lagde jeg i går, og den er allerede spist opp. Jeg fikk heldigvis hjelp, hvis ikke hadde jeg lett spist hele selv. I dag er det derimot verken baking, trening eller løping som står på planen. Jeg har nemlig blitt mamma, til den nydeligste lille staffegutten man kan tenke seg. Det er ufattelig hvor mye kjærlighet man kan føle til en så liten skapning etter så kort tid. Jeg kjenner jeg nesten får tårer i øynene når jeg kikker bort den sovende lille hjerteknuseren. Barnet heter Guapo, og selv om det ikke skal bli noen hundeblogg så kan dere forvente å se mye av han fremover 🙂 Snart våkner han nok, og vi skal ut på tur igjen. Ingen tvil om dette blir en trofast turpartner, koseklump og følgesvenn i årene som kommer. Herregud så lykkelig jeg er akkurat nå!

26 kommentarer

Siste innlegg