Ukens første

Jeg DIGGER at så mange er med på intervall-challengen! Grunnen til at jeg har bloggen er jo for å spre treningsglede og sunn matinspirasjon, og det er så gøy når jeg faktisk ser at det hjelper. Mange av dere har spurt hvordan 4×4 intervallene skal gjennomføres, men det finnes ingen fasit. Jeg tenkte likevel jeg skulel forklare hvordan jeg liker å gjennomføre de, slik at dere har noe å gå etter. Jeg setter alltid 5% stigning på mølla, og begynner med fem minutter rask gange. Deretter jogger jeg tre minutter og går raskt igjen i 1,5 minutt før jeg setter føttene ved siden av mølla og justerer opp farta til 12,5. Oppvarmingen er da ferdig og jeg starter det første draget på 10 minutter, og løper i fire minutter. Første intervalldrag er da gjennomført, og jeg justerer mølla ned til 6,7 i tre minutter. Stigningen har jeg konstant, enten jeg løper eller går raskt i de aktive pausene. Fire slike drag skal altså gjennomføres før økta er ferdig, og gjerne sett av litt tid til å gå rolig på slutten for å få ned pulsen. Husk at du selv må finne ut hvilken hastighet og stigning som passer for deg, poenget er at du skal jobbe med høy puls i dragene. Prøv deg frem og juster gjerne opp på de siste to dragene om du føler at du har mer å gi.

Selv har jeg nettopp gjennomført ukens første økt, med styrke først og intervaller etterpå. Jeg liker egentlig ikke å kjøre de rett etter hverandre, men i dag måtte det bli sånn. Jeg har ikke tid til noe annet, og det var ikke noe alternativ å starte uka uten en intervall! Når jeg kjører intervaller rett etter styrke passer jeg alltid på å ta BCAA mellom de to. BCAA står for branched amino acids som på norsk betyr forgrenede aminosyrer. Aminosyerene i BCAA er de mest anabole, det vil si at de er ekstra muskeloppbyggende. En av fordelene med å ta BCAA er at det forhindrer nedbryting av muskler og er derfor perfekt hvis man kjører en dobbeløkt. Det samme gjelder om man trener på tom mage, som jeg ofte gjør. Hvilken BCAA du skal velge spiller egentlig ikke så stor rolle, så lenge du får det i deg. Jeg har BCAA i både pulver, piller og som tyggetabletter sånn at jeg kan variere.


Pulver med ferskensmak finner du her, tyggetabletter med fruktsmak her og piller her. (adlinks)

Jeg har faktisk ingen mattips til dere i dag, men jeg kan melde om at de nye knekkebrødene som har kommet i butikkene smaker supergodt! Med godt pålegg og melk til er de et godt alternativ som et raskt måltid om man har det litt travelt. Det har jeg i dag, så nå må jeg sette igang om jeg skal rekke alt jeg skal før senvakta mi på jobb. Håper dere har en kanonbra start på uka og løper som noen helter hele gjengen!


11 kommentarer
    1. Jeg har begynt å løpe intervaller selv, men har alltid vært litt i tvil om det lønner seg når man trener styrke og prøver å bygge muskler i tillegg – men nå vet jeg iallefall at det ikke gjør noe. Har ikke behov for å slanke meg, men det hadde vært fint å redusere fettprosenten bittelitt for å bli mer definert til sommeren 🙂

    2. Hei ! jeg bare lurer på en ting, er slike intervaller bra for å forbrenne fett? Jeg trener mye styrke og liker ikke slike lange lange løpeturer 🙂
      Hilsen en fast leser.

    3. du er flink 🙂 du som løper så mye trenger jo en utfordring 😀 for å pushe deg litt 🙂
      dette er en 30 min løpeøkt du må gjøre på mølla, usikker på hvor høyt opp i fart de møllene går men det finner du ut av 😛 oppvarming gjør du som du selv ønsker 🙂
      5 min – fart 8
      5 min – fart 9
      5 min – fart 11
      5 min – fart 12
      5 min – fart 14
      5 min – fart 16
      lykke til 😀 og ha en fortsatt flott mandag 😀

    4. Superflott med cardio challenge !! Godt gjennomført.
      Har noen spørsmål 🙂 Du har vel det man kaller en sunn matplan. Hva er det som gjør matplanen din sunn egentlig? Kan du lage et innlegg hvor du forteller litt om dette? Hva er det som gjør sjokolade usunt? Hva gjør hvit mel usunt, og grovere mel mer sunt? Kan man ikke spise sjokolade hver dag, dersom man legger det inn i kalori intaket hver dag. Om man skal spise 2300 kcal hver dag, kan man ikke spise 2200 og spare 100 til sjokolade? Og hvorfor er kakao og mørk sjokolade sunt? Hvorfor er sukker usunt?
      Haha, mange spørsmål det der .. xD Digger bloggen din forresten !! (Y)

    5. Glemte noen spørsmål .. xD
      Hva gjør mettet fett usunt?
      Hvorfor er proteiner sunnere enn fett og karbs?
      Hvordan fett er det i meieriprodukter? Hva er det som gjør det usunt?
      Kan du si gode, sunne kilder til proteiner, karbs og fett? 🙂
      Tusen takk på forhånd!! Du er en dyktig blogger og utøver! 😀

    6. Hei 🙂
      Supert at du skriver hvordan du løper 4×4, men jeg skjønte ikke det med 10 minutter? “Det første draget på 10 minutter”? For du løper 4×4 med stigning på 5% og 12,5 km/t? Eller forstod jeg det feil?

    7. Hei! Jeg ble virkelig inspirert av denne challengen din! Selv driver jeg aktivt med håndball, men akkurat denne uken har vi faktisk treningsfri før vi begynner oppladningen til sommerens cuper og derfor kjørte jeg for første gang på med 4×4 i dag. Utrolig slitsomt, men så deilig etterpå! Vet ikke om jeg klarer fire i løpet av uka da hovedfokus egentlig er styrke, men fikk skikkelig lyst til å teste dte ut mer!
      Ha en fin kveld videre! Fortsett å inspirere med trening og god, sunn og næringsrik mat!

    8. hei! Er det energi i BCAA, altså kcal? Hvor mye isåfall? Blir du kvikkere til økt 2 enn hvis du ikke tar det i dobbeltøkt?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg